Futbol sala

El Barça Alusport perd l'accent català

Futbol sala. Amb l'adéu de Jordi Torras, l'equip es quedarà probablement sense jugadors catalans a les seves files, un fet que no ha passat mai en la història contemporània de la secció

El Barça parla català. D'això no hi ha cap dubte. La història de la institució així ho explica i la identitat del club així ho demana. Però, així com l'any vinent tots els equips del club tindran als seus vestidors jugadors nascuts dins de les fronteres catalanes, el Barça Alsuport perdrà el seu accent del Principat.

El conjunt que ha meravellat tot el món en els darrers anys ha tingut sempre jugadors que parlaven la llengua del país. Des que Joan Laporta va decidir apostar fort per la secció de futbol sala del Barça, l'equip ha tingut, com a mínim, un jugador català a les seves files. En el curs 2006/07, el primer en la màxima categoria del futbol sala estatal després d'un temps de travessia pel desert i el segon de Marc Carmona a la banqueta, l'equip tenia set jugadors nascuts a Catalunya. Els porters –Fran Romero, Julio Gracia (Barcelona) i Arjona (Terrassa)–, un tanca i un pivot nascuts a la Ciutat Comtal –Juan Carlos López i Rafa Muñoz– i dues ales –Javi Rodríguez i Fran Serrano– de Santa Coloma. A partir d'allà, els jugadors brasilers han anat agafant pes al vestidor i els catalans han anat perdent protagonisme. La senyera que va dur Javi Rodríguez (Santa Coloma) al braç durant tants anys va passar a ser de Jordi Torras (Sant Vicenç dels Horts), però la no-renovació del capità per al curs vinent ha fet que l'equip, si no hi ha cap sorpresa, es quedi sense catalans en la primera plantilla.

En el segon tram d'aquest curs, el jove del filial Roger Serrano ha entrat en la dinàmica del primer equip, però sense gaudir de gaires minuts. Sembla clar que el destí del barceloní és lluny del primer equip i això farà que el Barça Alusport es quedi sense jugadors catalans.

Espanyolitzats

Per contra, els jugadors de la Comunitat de Madrid cada vegada tenen més protagonisme. Els porters Paco Sedano i Cristian, l'ala Sergio Lozano i el nou fitxatge Rafa Usín són nascuts en terres madrilenyes; a més del jugador del filial amb més presència durant el curs passat, Adrián Ortego. Per la seva banda, Lin i Aicardo són nascuts a Segòvia i Cadis, respectivament. El Barça perd l'accent català.

Un gol de Dani Salgado, el millor de l'any

Ahir, el lloc web de la lliga va fer oficial els cinc millors gols de la temporada. El número u es va poder gaudir al Palau Blaugrana, on el jugador del Marfil Santa Coloma Dani Salgado va teixir una meravella digna dels millors jugadors del planeta. El colomenc va rebre una pilota llarga del porter Dídac, va baixar la pilota amb la cama dreta i, després de fer un gir sobre si mateix, va fer un xut, gairebé sense angle, que va entrar per l'escaire de la porteria de Paco Sedano. Sublim. La tercera millor diana de la temporada es va veure en el partit d'anada al Jacint Verdaguer, obra de Jordi Torras, que va superar Dídac amb una vaselina mil·limetrada i una rematada de cap efectiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)