Més esport

Miralles i Pasamonte es coronen al cel de Barcelona

Extreme Barcelona. Els pilots de Sabadell i de Cerdanyola s'imposen en les proves d'FMX ‘freestyle' i de salts amb ‘mountain bike', respectivament

Amb el sobrenom amb què se'l coneix en el món dels esports extrems ja s'augurava una tarda moguda al parc del Fòrum, però Jose El Loco Miralles va trencar motlles amb la seva moto i va fer aixecar el públic que es va acostar ahir a l'Extreme Barcelona. En la primera roda, el de Sabadell va encadenar cinc salts brillants –els dos últims van ser dos backflips (volta enrere)– i va desfermar l'eufòria dels aficionats. Li va posar les coses difícils el triple campió del món, Rémi Bizouard, que va obrir la llauna de l'espectacularitat dels backflips oferint al públic el primer de la final. El català Xavi Dols també va ser protagonista amb una gran actuació i el seu reguitzell de salts no va tenir res a envejar a les intervencions dels seus tres rivals. Finalment, El Loco Miralles va sortir-se amb la seva i va pujar al graó més alt del podi.

El cel de Barcelona també va tenir un altre heroi en la tarda d'ahir. Pels aires però sense motor, Xavi Pasamonte va fer bons els pronòstics i va coronar-se en els salts amb bicicleta de muntanya. Com una pedra a la sabata, el polonès Szymon Godzieck va fer la guitza al rider de Cerdanyola del Vallès fins a la darrera volta de les tres que van disputar els sis finalistes. Però aleshores va aparèixer el millor Pasmonte. El cerdanyolenc va fer fàcil el més difícil i va completar una volta molt arriscada amb quatre salts nets i perfectes. Ara com ara, Pasamonte és el millor pilot estatal en la seva modalitat.

Abans d'aquestes dues exhibicions, la BMX va entrar a escena amb la final d'acrobàcies en pla. L'alegria nipona no va poder amb la serenitat centreeuropea del txec Dominik Nekolny, que va fer una actuació constant i perfecta durant tota la jornada. Imposant-se amb la millor puntuació en la sessió matinal de quarts de final i fent unes semifinals impecables, Nekolny es va plantar a la prova decisiva sense errades ni fissures. Allà, Moto Sasaki i Yohei Uchino –els altres dos finalistes– li van intentar fer perillar el tron, però no ho van aconseguir. A les portes de la final s'havien quedat dos representants madrilenys a qui els nervis de van passar factura. Sobretot a Viki Gómez, que no va saber encadenar una bona tanda i la suor i els nervis el van condemnar. De la seva banda, Jenna Downing es va imposar en la final femenina de patins en línia. Van ser convidats de pedra en una jornada marcada per la coronació d'El Loco Miralles i de Xavi Pasamonte.

Jornada atapeïda

Si la pluja ho permet, la segona i última jornada de l'Extreme Barcelona estarà farcida de plats forts. El monopatí serà l'element vertebrador, amb les finals masculina i femenina, i la final del joc de l'skate. La bicicleta BMX, que ahir ja va fer les delícies dels espectadors, tornarà a ser-hi present amb les altres dues modalitats, els salts i les acrobàcies al parc. Els mateixos protagonistes d'ahir a l'FMX freestyle tornaran a donar gas i tornaran a volar pels aires de Barcelona. A més, el longboard s'estrenarà a la pista transversal i els patins en línia, que ahir van tenir una primera aparició amb la final femenina, viuran un segon episodi amb la masculina. I el patinet, tant al migdia com a la tarda, viurà les seves dues grans finals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)