Atletisme

Castillejo ha de renunciar a l'europeu de Zuric

Atletisme. L'atleta, operat al desembre del tendó d'Aquil·les, ha tingut problemes musculars quan estava al tram final de la preparació de la marató

L'última croada de Carles Castillejo no tindrà un final feliç. El fondista vallesà va batejar d'aquesta manera la fase de preparació per a l'europeu de Zuric després d'haver passat per la sala d'operacions al mes de desembre per tractar-se d'una lesió al tendó d'Aquil·les del peu esquerre. Tres setmanes abans, Castillejo s'havia guanyat la plaça per a l'europeu després d'haver guanyat el seu segon campionat d'Espanya de marató amb un registre inferior a 2h13 (2h12:43). L'atleta de l'Adidas, de 35 anys, considerava que la marató de la cita continental, sense la participació dels principals especialistes africans, seria la seva última oportunitat per lluitar per un podi d'un gran campionat internacional. La fase de preparació, però, es va torçar fa poques setmanes i el maratonià ha hagut de renunciar a la prova, programada pel 17 d'agost.

Castillejo va anunciar la seva baixa ahir al matí a través del seu compte de Twitter: “A causa de problemes musculars que m'han impedit entrenar-me haig de renunciar a l'europeu.” Hores després, la Federació Espanyola d'Atletisme confirmava i ampliava la mala notícia. Segons aquesta nota, la preparació anava per bon camí fins que, fa tres setmanes, va començar a notar molèsties en diferents punts de la cama dreta, possiblement a conseqüència d'algun mal gest mecànic o de suport en intentar protegir la cama esquerra que es va operar a finals del 2013. La qüestió és que quan més bé s'estava entrenant, amb rodatges llargs i sèries a ritme de competició, tot se n'ha anat en orris i el fondista rubinenc s'ha vist forçat a llançar la tovallola en el seu repte de competir en un tercer campionat d'Europa. En els dos anteriors, va ocupar la cinquena posició en els 10.000 m, tant a Barcelona 2010 com a Hèlsinki 2012.

Altres projectes

Més enllà del replantejament de la seva carrera esportiva, Castillejo ja fa temps que treballa en altres projectes de futur. Per una part exerceix de preparador de diversos fondistes –Nacho Cáceres, Lídia Rodríguez i Artur Bossy, entre d'altres– i fa pocs mesos amb el seu bon amic van crear el Castillejo & Caceres Running Club, una entitat de caràcter totalment popular en què tots dos corredors han aglutinat esforços i han aconseguit el suport de fisioterapeutes, a més d'algun patrocinador.

Amb la baixa de Castillejo, la participació de la selecció espanyola en categoria masculina en la marató de l'europeu es reduirà a dos atletes, el lleidatà Ayad Lamdassem i el castellà Javier Guerra. La federació estatal, per tant, no podrà lluitar per la competició per equips, ja que es necessita un mínim de tres participants.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)