Ciclisme

El GPS, eina imprescindible

Ciclisme. Transpyr. Two Nav, empresa maresmenca i un dels patrocinadors, segueix també la cursa per etapes i ofereix serveis als participants des de l'arribada fins a la següent sortida

Carles Ferrer és el tècnic desplaçat a la Transpyr de Two Nav, de Compe GPS. Una empresa d'Arenys amb 12 anys de trajectòria i que patrocina la cursa que travessa el Pirineu en bicicleta en una setmana i, per a la qual, l'aparell que marca el recorregut és imprescindible. “Donar el suport tècnic dels GPS: per a qualsevol problema amb els tracks, hi ha molta gent que no els du preparats perquè ha tingut problemes a casa seva... Els ajudem en aquest aspecte”, deia ahir Ferrer. I no només això. L'organització els atorga, també, el paper de jutge de la prova: “Fem el control que la gent hagi fet el recorregut que s'havia de fer. N'agafem uns quants aleatòriament, perquè ningú hagi fet una part diferent.”

Sector emergent

“La gent cada vegada veu més que el GPS, és una eina imprescindible. Dóna moltes possibilitats a l'hora de conèixer nous llocs o, fins i tot, anar a l'aventura. Sempre saps on ets i pots tornar pel lloc on has vingut... La gent se n'adona i quan hi perden la por veuen com és de potent l'eina, i tothom s'hi llança de seguida”, explica Ferrer sobre l'ús dels aparells electrònics en pràctiques esportives a l'aire lliure, cada vegada amb més usuaris. La Transpyr, a més, i com a fet diferencial d'altres curses per etapes o d'un sol dia, no marca el recorregut que han de seguir els participants. Són ells els que mitjançant l'aparell l'han de seguir, en una aposta de respecte per a l'entorn natural. “Aquí, realment, és una cursa d'orientació total. I el nostre GPS està pensat per a això. Fem que la pàgina del mapa es vegi molt clara, i la gent que ens el porta està molt contenta perquè veuen que va molt bé i poden seguir el recorregut sempre problemes. No se'ns en perd cap, vaja”, diu el tècnic de Two Nav, que viu la seva particular Transpyr com tot el personal que segueix la prova, gairebé un centenar: “Et lleves d'hora i, fins que te'n vas a dormir, estàs al peu del canó. Menys en el desplaçament que vas conduint... És intens.”

Núñez i Bou dominen l'etapa reina

Israel Núñez i Roberto Bou (Massi/Tomas Domingo) van evidenciar ahir la seva capacitat en la considerada etapa reina de la Transpyr i van reforçar el seu lideratge després de 119 quilòmetres de recorregut i un desnivell de 2.930 m entre la Seu d'Urgell i el Pont de Suert. Núñez i Bou avantatgen ara de més de 8 minuts David Mateu i Pau Botella (Probike), que ocupen la segona posició. En només tres dies els 350 participants han tastat la diversitat meteorològica i paisatgística del Pirineu català, amb pluges torrencials, calor sufocant i terreny sec i enfangat. Pel que fa a la Transpyr Road, el català Joan Birbe s'ha imposat amb gairebé dos minuts d'avantatge en el tram cronometrat de 53 km que finalitzava al port del Cantó. Avui la prova s'endinsa al Pirineu aragonès amb una etapa de 95 km i un desnivell de 2.785 m des del Pont de Suert a Ainsa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)