Més esport

La Val d'Aran, capital europea del raid d'aventura

Esports d'aventura. Arriba la primera edició del Raid Internacional Raidaran, única prova del calendari català de raids d'aquest any amb transcendència continental i mundial

Prenent el relleu al Raid del Segre, el primer Raidaran comença avui a Vielha fent un salt qualitatiu en exigència i participació important. Aquesta és l'única prova del calendari català en què participen esportistes que provenen de tot Espanya i Europa. La col·laboració de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) en l'esdeveniment ha estat molt important perquè es convertís en un bon atractiu en aquesta especialitat. La prova durarà entre 50 i 60 hores sense aturada, la distància serà de més de 300 quilòmetres i tindrà un desnivell d'uns 15.000 metres d'alçada. L'organització entregarà diversos premis, tant econòmics com de recompensa per als vencedors. En total es repartiran 4.000 euros entre els tres primers equips classificats: 2.000 per als guanyadors 1.200 per als segons i 800 per als tercers. Com a recompensa extra per la victòria, els primers que acabin el raid tindran la inscripció gratuïta al campionat d'Espanya Cera 2015. Més d'una trentena d'equips provinents de tot Europa participaran en el raid. Entre els catalans destaca el grup d'Albert Roca –campió del món--, Arnau Julià, Albert Vilana i Uxue Fraile. Tot i que els guanyadors del mundial, el Thule suec, havien formalitzat la seva inscripció, finalment no hi podran ser a causa d'una lesió del seu orientador.

PARTICIPANTS

En total hi participaran més d'una trentena equips provinents de tot Europa

CATALANS

Entre els ‘raiders' de Catalunya presents destaca el campió del món Albert Roca
Els guanyadors s'emportaran 2.000 euros; els segons, 1.200, i els tercers, 800

Els primers catalans podran anar al mundial

La primera edició de la cursa Raidaran és molt important en dos sentits. Primer, perquè és puntuable per a la ARES (Adventure Racing European Series) i segon, perquè l'equip català que arribi primer a la meta tindrà l'opció de representar la selecció catalana de raids d'aventura en el mundial que es farà a l'Equador el mes de novembre d'aquest mateix any. Per poder aspirar a aquesta possibilitat és imprescindible que els quatre participants de l'equip guanyador entre els grups catalans tinguin la llicència de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). L'esport de raids d'aventura és un dels pocs en què hi ha selecció de Catalunya en competicions internacionals, i la prova aranesa serà una fita imprescindible per als esportistes catalans que vulguin anar a l'Equador.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)