Més esport

Rubén López exhibeix potencial i guanya l'estatal

Gimnàstica artística. Va guanyar en quatre dels sis aparells i va pujar al graó més alt del podi del campionat d'Espanya disputat a Valladolid

El mundial de gimnàstica artística és a tocar i en la delegació espanyola hi ha un nom que destaca per sobre de la resta. El català Rubén López (CG Sant Boi) està en un moment molt dolç de forma i dissabte ho va demostrar imposant-se amb molta autoritat en el campionat d'Espanya disputat a Valladolid. López va guanyar la classificació general amb un marge de més de cinc punts respecte del segon classificat (86.250 per 81.217) i imposant-se en quatre de les sis proves que es van disputar.

El gimnasta de Ripollet arribava a la cita després de quedar-se ben a prop de les finals de paral·leles i anelles –els seus millors aparells– en l'europeu que López va disputar a Sofia a finals del mes de maig. Allà no va aconseguir, per ben poc, els seus objectius, però la inèrcia positiva l'ha conduït a fer un gran campionat d'Espanya, tot i no haver tingut un mes de juny de massa treball. “No havia preparat massa la competició, però ha sortit molt bé”, reconeixia López, després de pujar al graó més alt del podi. Precisament, en les paral·leles i en l'exercici d'anelles és on el gimnasta català va exhibir més autoritat. Va superar el canari Zapata (15.650 per 14.300) en les anelles i va fer un bon exercici en les barres paral·leles superant el segon classificat per més d'un punt de diferència (15.333 per 14.200 del madrileny Borja Torregrosa). Kevin Traid (Club Egiba) va tancar la classificació general en una meritòria cinquena posició, mentre que Jeroni Cassassas (Salt CG) va acabar en novena posició. Aquests resultats van donar el triomf a Catalunya en la classificació per equips.

Per la seva banda, la madrilenya Roxana Popa va guanyar la classificació general femenina, mentre que l'egarenca Laura Gamell (CG Terrassa) va ser cinquena, tot i imposar-se en la barra fixa i quedar segona en l'exercici de terra.

La cursa cap al mundial de Nanning (Xina) es va acabant i Rubén López es destaca amb una exhibició de potencial.

LES REACCIONS

Si mantinc el nivell d'intensitat i el nivell de dificultat podré fer alguna cosa bona en el mundial que es disputarà a la Xina a l'octubre
en
No he pogut preparar massa aquest estatal, però m'ha sortit una molt bona competició