Atletisme

Àngel Mullera i Beatriz Pascual, els millors del 2013

Diada de l'Atletisme Català. El fondista lloretenc s'estrena en el palmarès de guardonats i la marxadora de Viladecans, sisena classificada en el mundial de Moscou, revalida la distinció

L'especialista en 3.000 m obstacles Àngel Mullera (Lloret La Selva), onzè en el mundial de Moscou, i la marxadora Beatriz Pascual (València TiM), sisena en els 20 km del mateix campionat, rebran aquesta tarda el guardó com a millors atletes en categoria absoluta del 2013 en la Diada de l'Atletisme Català, que repeteix format en un acte en el Consell Català de l'Esport, a Esplugues de Llobregat. La marxadora de Viladecans, que ja va ser finalista en els Jocs Olímpics de Londres el 2012, revalida la distinció, mentre que el fondista lloretenc s'estrena en el palmarès. “Després de dos anys molt complicats, en què he rebut atacs per totes bandes, aquests premis fan que et tornis a enamorar del nostre atletisme. Almenys a casa em valoren. De fet, la federació catalana sempre ha estat al meu costat”, va recordar ahir l'atleta del Lloret La Selva. I hi va afegir: “No sóc molt donat als premis, però me n'alegro especialment pel meu entrenador, Isidro Jiménez, que des d'una posició anònima sempre m'ha ajudat.”

Amb el sisè lloc a Moscou, Pascual es va guanyar la plaça fixa per a l'europeu de Zuric (del 12 al 17 d'agost), la gran cita del curs. Amb aquesta premissa, la marxadora de Viladecans s'ha pogut preparar amb tota la tranquil·litat. El 21è lloc (1h29:22) en la copa del món de Taicang (Xina) avala que la seva preparació va pel bon camí. Àngel Mullera té la mínima europea del curs passat (8:19.26) i, de moment, només s'ha deixat veure en el campionat de Catalunya disputat a Palafrugell a finals de maig, on va ser segon (8:41.52), darrere d'Ibrahim Ezzaydouny (8:40.92). “La preparació està enfocada amb vista a l'europeu i és en les pròximes setmanes en què s'han de veure els resultats. Amb Francisco Tugores he fet més treball específic de força tant al gimnàs com amb exercicis amb càrregues”, explica el triple campió estatal de 3.000 m obstacles (2010, 2012 i 2013). Mullera té previst ratificar el seu bon moment en la lliga del Diamant a Mònaco, el 18 de juliol, i ja no tornaria a competir més fins al campionat d'Espanya, el 27 de juliol a Alcobendas.

Vasco i Reyes, homenatjats

Durant l'acte també es premiaran els atletes més destacats de les diferents categories, juntament amb els seus entrenadors, els clubs més ben classificats dels campionats de Catalunya i els protagonistes d'alguna plusmarca nacional. També hi haurà mencions especials per als jutges i per a clubs com el Gimnàstic de Tarragona i el CA Calella, que celebren els 100 i els 50 anys, respectivament. La federació catalana també homenatjarà la carrera esportiva de dos dels millors atletes de la història, la marxadora Maria Vasco i el migfondista Reyes Estévez, que han donat per acabada la seva trajectòria esportiva. També es guardonarà Rafael Sánchez, l'últim entrenador de Vasco, i David Moner, que acaba de deixar la presidència de la Unió de Federacions Esportives Catalanes.

LA FRASE

Han estat dos anys molt complicats, en què he rebut per totes bandes. La federació catalana sempre m'ha fet costat
Àngel Mullera
Absoluts
Àngel Mullera
(Lloret la Selva)
Beatriz Pascual
(València TiM)
Promeses
Abdelaziz Merzougui
(FC Barcelona)
Clàudia Garcia
(FC Barcelona)
Júniors
Sergio Acera
(AA Catalunya)
Clara Amat
(AA Catalunya)
Juvenils
Aleix Pi
(AA Catalunya)
Ingrid Andrés
(CA Mollet)
Cadets Trofeu Nemesi Ponsatí
Joel Ferrando
(FC Barcelona)
Anna Massa
(Girona Costa Brava)
Infantils
Andrés Aguilera
(UA Terrassa)
Maria Vicente
(ISS l'Hospitalet)
Veterans
Valentí Huch
(ACA Veterans)
Sílvia Cortés
(UGE Badalona)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)