Natació

Natació

Nedar a cel obert

Flaçà va obrir la 55a edició de la competició creada el 1960 per David Moner i destinada als clubs que no tenien piscina coberta

En la primera edició hi havia cinc clubs: tres de gironins (Banyoles, Olot i Portbou) i dos de la Catalunya del Nord

David Moner, fins fa poques setmanes president de la UFEC, va crear el 1960 la copa Pirineus de natació, una de les competicions més antigues de la natació catalana i de la qual el cap de setmana passat es va començar a disputar a Flaçà la 55a edició. El 1960 Moner acabava de ser nomenat delegat de la Federació Catalana de Natació i, amb l'objectiu de permetre als clubs de la demarcació que no disposaven d'una piscina coberta poder competir entre ells, va crear aquesta competició. En la primera edició hi van participar cinc clubs: l'ASC de Cervera de la Marenda (el club dels Cheminots, els ferroviaris francesos) i l'AS de Perpinyà, de la Catalunya del Nord; a més dels gironins CN Banyoles, CN Olot i CN Portbou. Des de llavors, 27 clubs, tots amb piscina descoberta, han participat en la copa Pirineus. El 1979 es va arribar al sostre de catorze, i aquest any són sis els que hi participen, amb un total de 167 nedadors.

El calendari

Flaçà va ser l'escenari el cap de setmana passat de la primera de les cinc jornades que té el calendari de la 55a edició de la copa Pirineus. La següent es disputarà a Castellfollit de la Roca, demà, i la tercera a Besalú el dia 19. L'ACE Jonquerenca serà l'escenari de la quarta jornada el dia 26, i el CP Santjoanenc serà l'amfitrió de la cinquena, el 2 d'agost. Després, el 9 d'agost, es farà a Santa Coloma de Farners el Nedador Complert, i Castellfollit tancarà la copa el 22 d'agost amb la final entre clubs.

A més, i de manera paral·lela, es disputa la Challenge David Moner, en la qual participen els nedadors de menys de 12 anys. El Besalú CN és el club amb més participants, amb 43; seguit del CN Castellfollit, amb 40. El CP Flaçà en té 24; l'ACE Jonquerenca, 23; el CN Farners, 21, i el CP Santjoanenc, 16.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)