Més esport

Jornet i Orgué signen el doblet a les Dolomites

Curses de muntanya. El corredor ceretà obté el quart triomf en la prova i l'igualadina s'estrena en la modalitat ‘skyrace' per la porta gran

Kilian Jornet i Laura Orgué van segellar un altre cap de setmana triomfal per als especialistes catalans en curses de muntanya signant el doblet a la Dolomites Skyrace. El corredor de la Cerdanya referma el seu lideratge en la copa del món i la igualadina, especialista en curses verticals, va debutar per la porta gran en la modalitat skyrace aconseguint la seva quarta victòria consecutiva en deu dies després d'haver deixat empremta a Val-d'Isère, l'Olla de Núria i la vertical de les Dolomites, divendres mateix.

Jornet, que divendres no havia pogut passar del vuitè lloc en el quilòmetre vertical després de l'extraordinari esforç de la Hardrock 100, va obtenir el triomf per quarta vegada, tercera consecutiva, amb un registre de 2h03:50, lluny del seu propi rècord (2h00:11). Sense Marco de Gasperi, amb problemes físics, van completar el podi el romanès Iomut Zinca i l'italià Tadei Pivk. Després de la prova, Jornet va assegurar que es tractava d'una “victòria inesperada” perquè encara tenia “les cames dures”, en referència a l'esforç de la setmana passada a Colorado.

L'olímpica Laura Orgué va evidenciar el seu esplèndid moment de forma i, amb un temps de 2h26:17, va superar amb autoritat la sueca Emelie Fosberg, posseïdora del rècord de la prova i que probablement va pagar el desgast de la setmana passada a la Ice Trail Tarentaise.