Esport i política

La UFEC obre un “ministeri” d'afers exteriors

Seleccions. Ramon Basiana presidirà la nova comissió de suport de les federacions reconegudes i de les que ho vulguin ser

La Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC) ha decidit fer un pas més per defensar les entitats que tenen un
reconeixement internacional amb la creació d'una comissió que vetllarà pels seus interessos i també pels de les que estiguin interessades a començar el procés de reconeixement. El màxim responsable de la comissió
serà el president de la federació de patinatge,
Ramon Basiana, probablement el dirigent que més experiència té en aquest àmbit a Catalunya. La federació, de fet, encara està reconeguda per la Confederació Sud-americana de Patinatge.

Els altres membres de la comissió pertanyen a federacions també reconegudes en àmbits internacionals: Joan Ricart (bitlles i bowling), Jordi Merino (excursionisme), Rubén Pueyo (twirling), Enric Torrent (fisioculturisme) i Josep Maria de Déu (curses d'orientació). Els objectius de la comissió són propiciar suport jurídic i financer a totes les entitats reconegudes que ho necessitin. Moltes d'aquestes federacions han tingut problemes en els últims anys per les traves que han posat algunes federacions espanyoles i el Consell Superior d'Esports perquè continuïn sent reconegudes. El cas més flagrant és el de la federació de bitlles, l'única que comparteix cadira amb una federació espanyola en una entitat internacional.

El president de la UFEC, Gerard Esteva, remarca la necessitat que no tan sols les federacions reconegudes tinguin un suport explícit, sinó les que estiguin interessades a recórrer el camí internacional. “Tot i que ara vivim un moment polític complicat, encara hi ha algunes federacions que han sol·licitat informació sobre el procés de reconeixement, i aquesta comissió, i sobretot el seu president, poden ajudar, i molt, a fer-les avançar.”

L'anterior president de la UFEC, David Moner, va intentar que aquesta comissió actués sota la denominació de Comitè Olímpic Català. “Hi ha una sentència que és claríssima i que ens impedeix usar qualsevol denominació que inclogui el terme olímpic”, va precisar Esteve, que creu que la comissió no entrarà en conflicte amb la Plataforma Pro Seleccions. “No farà una funció política, sinó de servei a les entitats.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)