Handbol

El BM la Roca ja pensa en la nova etapa de plata

Handbol. El club comença els entrenaments amb una plantilla que té una mitjana de 22 anys d'edat

El BM la Roca va iniciar aquest dilluns els entrenaments en la nova etapa de somni en la divisió d'honor plata espanyola amb l'objectiu principal de completar una bona campanya i assegurar la categoria. Des que la directiva va saber que l'equip pujaria de divisió, va engegar una campanya important per recaptar diners i poder estar a l'altura del que exigeix la categoria. “No pretenem estar una temporada en la divisió i baixar. Si mantenim la categoria serà tot un èxit per a nosaltres. Hem de tocar de peus a terra”, va dir Xavier Dubá, membre de la junta directiva del club responsable de l'equip masculí, i va afegir: “És una categoria que desconeixem. Hi ha equips molt més forts i que, a priori, són favorits. Un cinquè o sisè lloc seria una posició extraordinària per a nosaltres.”

La Roca ha tingut diverses baixes per a aquesta nova temporada respecte a l'anterior. Miki, Ego i Raga es retiren de la pràctica de l'handbol, i Rojas i Turry marxen per motius d'estudis. Per contrarestar aquestes baixes el club ha incorporat sis jugadors nous provinents de la categoria Nacional: Dídac Curià, Jordi Deumal, Pau Puget, Pere Vaquer, Sergi Ferrer i Sergi Luque. Amb ells, l'equip estarà format per 19 jugadors, més les possibles incorporacions dels joves del segon equip. A més, destaca que el conjunt té una mitjana d'edat de 22 anys i que un 90% dels jugadors són formats a les categories inferiors de la Roca. “La veterania és un grau, però tenint en compte la capacitat i la qualitat dels jugadors, crec que tindrem un equip molt competitiu”, va dir el directiu de l'equip masculí. Per sort, el club ja pot oblidar el passat –van tenir problemes i el descens administratiu– i pot estar tranquil en l'aspecte econòmic aquesta temporada, ja que ha fet una feina extraordinària en aquest aspecte des del primer moment. “El repte econòmic el tenim assolit per a aquesta temporada. Anem bé”, va comentar Dubá.

La Roca té una data molt important marcada en el calendari. El 22 d'agost jugarà la semifinal de la supercopa de Catalunya contra el FC Barcelona. El guanyador d'aquesta eliminatòria disputarà la final contra el guanyador de l'altra semifinal entre el Fraikin Granollers i el Bordils. “Ens ho prenem com una experiència i, fins i tot, com un premi per poder jugar contra, segurament, el millor equip del món”, va dir Xavier Dubá, que creu que les possibilitats de guanyar el poderós Barça són gairebé inexistents, i va afegir: ”No hi ha gaires possibilitats, sincerament. Volem fer un paper tan digne com sigui possible.”

SUPERCOPA

La Roca disputa el dia 22 la semifinal de la supercopa de Catalunya contra el Barça
El 90% dels jugadors de l'equip provenen de les categories inferiors del club

El Barça B ja està en marxa

El filial del FC Barcelona, que jugarà en la mateixa divisió que el BM la Roca aquesta temporada, ja està preparant el nou curs 2014/15 amb les noves incorporacions. Després d'haver-se proclamat campió en les tres darreres edicions de la segona categoria de l'handbol estatal, el Barça afronta una nova temporada amb vuit cares noves. Xavi Castro, Josep Folqués, Pepe Oliver i Rubén Cabello són les incorporacions que provenen del juvenil, campió estatal el curs passat. La resta de cares noves al segon equip blaugrana són l'exjugador del planter blaugrana Víctor Tremps, que torna al club després d'un llarg període en la lliga Asobal; el central Borja Lancina, provinent de l'Adrianenc; el gallec Xoan Ledó, nou porter de l'equip, i Álex Márquez, que arriba del BM Alcobendas. Els jugadors que continuen de la temporada passada són Ignasi Admella, Fran Revuelta, Beto Miralles, Víctor Sáez, Oriol Rey, Florian Baumgärtner i Joan Amigó.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)