Més esport

Sisè títol de Jornet en la copa del món

Curses de muntanya. El cerdà no va tenir necessitat de competir en la Matterhorn Ultraks, la penúltima prova de la temporada

Kilian Jornet va aconseguir ahir el seu sisè títol de la copa del món de curses de muntanya, en la modalitat Sky, sense necessitat de participar en la Matterhorn Ultraks, la penúltima prova de la temporada. De fet, abans de donar-se la sortida ja s'havia confirmat la corona del corredor cerdà a causa de la renúncia del romanès Ionut Zinca, l'únic rival que encara tenia possibilitats d'atrapar Jornet. La setmana que ve participarà en el trofeu Kima (52 km i 8.200 m de desnivell positiu i negatiu), en què també pot aconseguir el títol de la copa del món de llarga distància (ultra trail).

La prova va tenir la participació dels corredors de la selecció catalana, encapçalats per Marc Pinsach. El corredor cassanenc va acabar sisè l'any passat, però ahir es va veure obligat a abandonar a causa dels vòmits quan li faltaven vint quilòmetres per a l'arribada. La victòria se la va endur el marroquí Zaïd Ait Malek, que va fer un temps de 4h45:01. En la cursa femenina, les dues corredores de la FEEC van acabar entre les deu primeres. Laia Andreu va ser setena amb un temps de 5h47:12, i Anna Comet, novena (6h02:06). L'última prova serà la Limone Extreme (11 d'octubre).