Més esport

La Cavalls muta i guanya curses

Curses de muntanya. Passa a denominar-se Ultra Pirineu. El programa incorpora la cursa vertical Nit Pirineu i la Marató Pirineu. Núria Picas, Luis Alberto Hernando, Anton Krupicka i Toti Bes, són algunes de les estrelles d'aquest any

La cursa Cavalls del Vent canvia de nom a partir d'aquesta edició i es converteix en l'Ultra Pirineu. No serà l'única prova que es disputarà durant el cap de setmana, ja que també s'incorporen dues curses més. La primera és la Nit Pirineu, una cursa vertical entre la Molina i el refugi del Niu de l'Àliga que es disputa avui (20.30 h) i que tindrà 5 km de recorregut i 850 m de desnivell. L'altra és la Marató Pirineu, que es disputa demà (11 h) i que tindrà 42 km i 2.658 m de desnivell positiu entre Bagà i Bellver de Cerdanya.

La prova reina, però, serà l'Ultra Pirineu, la cursa de llarga distància més important del país. Tindrà 103 km de recorregut pel Parc Natural del Cadí-Moixeró i un desnivell positiu de 6.324 m. La prova comença demà (7 h) i compta amb alguns dels millors corredors del món. En categoria femenina, la gran favorita serà Núria Picas, vencedora de les tres últimes edicions, que tindrà Teresa Nimes com a principal rival. En nois, malgrat les baixes d'última hora de Tòfol Castanyer i Pau Bartoló, es preveu una cursa molt renyida entre el nord-americà Anton Krupicka, els espanyols Miguel Heras i Luis Alberto Hernando i els catalans Toti Bes i Jessed Hernández. Amb l'increment de proves, la participació a l'Ultra Pirineu augmenta dels 1.400 als 2.500 corredors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)