Més esport

Repòquer de Núria Picas

Curses de muntanya. La berguedana aconsegueix la quarta victòria consecutiva en l'Ultra Pirineu i acaba a les portes del podi absolut

Cavalls del Vent o Ultra Pirineu. Es digui com es digui, la gran reina de la cursa que fa la volta a les serralades del Cadí i el Moixeró és Núria Picas. La berguedana hi va aconseguir ahir la seva quarta victòria consecutiva després de cobrir els 103 quilòmetres de recorregut i 6.324 m de desnivell positiu (12.617 en total) en 12 hores, 39 minuts i 2 segons. Tant o més impressionant, però, va ser el seu resultat absolut. I és que Picas va acabar a les portes del podi, amb la quarta posició. I això que havia passat per Plans del Pi (km 27) fora dels 25 primers, però a poc a poc va recuperar terreny i a Saldes (km 80) ja era cinquena. La retirada de Toti Bes la va dur finalment a una quarta posició històrica.

Luis Alberto Hernando va revalidar la victòria en la categoria masculina. El corredor de Burgos era el gran favorit i, tot i que no tenia previst disputar aquesta cursa, finalment la va incloure en el seu calendari per treure's l'espina que tenia clavada des de la seva retirada de l'Ultra Trail del Mont Blanc a causa dels problemes estomacals. El seu temps va ser d'11 hores, 15 minuts i 14 segons. Hernando es va posar líder per primer cop passat Bellver de Cerdanya (km 37), després del domini inicial de Jessed Hernández, vencedor de la primera edició. El corredor d'Estana, al peu de la serra del Cadí, va conservar la segona posició fins al tram final, però va tenir problemes als peus i Toti Bes ho va aprofitar per superar-lo al coll de la Bena (km 85). El corredor gironí, tercer el 2009, anava camí d'aconseguir el seu millor resultat en aquesta prova, però poc després es va retirar a causa de problemes a l'estómac. Els problemes d'Hernández i Bes van afavorir Francesc Solé, que havia anat quart gairebé tota la cursa i que finalment es va posar segon a partir de Gréixer (km 98).

Tristany i Valls guanyen la marató

El programa de l'Ultra Pirineu incloïa aquest any dues proves més. Divendres es va disputar la Nit Pirineu, que va consistir en una cronoescalada de 5 km i 850 m de desnivell positiu entre la Molina i el refugi del Niu de l'Àliga, gairebé al cim de la Tossa d'Alp. El vencedor va ser Xavier Teixidó, amb un temps de 39 minuts i 26 segons. En el podi el van acompanyar Jan Margarit (40:14) i Jaume Cornellà (40:27). El podi femení el va encapçalar Alba Xandri (47:44), seguida d'Àngela Castelló (52:38) i Carola Vila (56:16). Ahir també es va disputar la Marató Pirineu, de 42 km i 2.658 m de desnivell positiu, entre Bagà i Bellver de Cerdanya. Va imposar-se Dani Tristany (4h10:49), i Jokin Lizeaga (4h17:24) i Diego Arroyo (4h30:59) van ser segon i tercer. La victòria femenina va ser per a Rosa Valls (5h08:12), seguida de Tina Bes (5h21:16) i Laia Ratera (5h51:39).