Més esport

PERE MARSINYACH

PATINADOR

“Aspiro a repetir l'or”

El cardoní espera ser fort en el lliure per acabar segon o “fins i tot primer si tot va molt bé” per tornar a ser campió en la combinada

Pere Marsinyach (Cardona, 1995) va debutar ahir a l'Olímpic de Reus amb bones vibracions.

Content?
Sí, he millorat dues posicions respecte del mundial de Taipei i no m'he deixat vèncer pels nervis de competir a casa. He fallat en l'últim figura i això m'ha fet baixar posicions, però en les altres he fet un bon paper.
Ha sabut transformar la motivació en un valor afegit...
En certa manera, sí, tot i que val a dir que en la modalitat de figures és molt difícil arribar a controlar els nervis perquè tens els jutges molt a prop i tampoc no tens música, que et pot alliberar i tranquil·litzar-te. En lliure tens el públic a favor, et deixes anar i sents el patinatge.
En el mundial passat, com qui diu feia quatre dies que s'havia iniciat en obligatòries.
Encara es pot dir que fa poc temps. Dos anys i mig és poc davant de patinadors que sempre han estat en aquesta disciplina.
Quins són ara els objectius en el programa lliure?
Aspiro a ser segon, i si tot em va molt bé, lluitar per l'or. És complicat però no impossible. En la combinada aspiro a repetir l'or.
Quins càlculs fa.
Els plans són que d'entre tots els que fan combinada jo pugui ser el millor en el lliure. Però falta saber si la distància que els pugui treure serà suficient per compensar la pèrdua soferta en les figures obligatòries.
Jacobsen és l'home.
Li he de guanyar un punt. És possible, però no és fàcil.
Quines diferències suposa jugar a casa?
L'any passat vam haver de fer 24 hores d'avió, el canvi de cultura, buscar un lloc per menjar i que no et fes mal. És un mundial perquè tot està molt ben organitzat, però no ho sembla perquè estàs a casa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)