Més esport

Notable pels catalans

Figures obligatòries. Pere Marsinyach va ser setè i Nàdia Alsinet, novena, i això els permet continuar vius en la lluita per les medalles de la combinada

Amb un setè lloc i 193,700 punts en la modalitat de figures obligatòries, el cardoní Pere Marsinyach va millorar ahir la seva actuació respecte del mundial del 2013, que es va disputar a Taipei, en dues posicions i sembla ben situat per esgarrapar medalla o fins i tot per repetir el títol de la combinada que va conquerir el país asiàtic i que va reconfirmar el setembre passat en l'europeu de Rocaraso (Itàlia). La combinada busca el patinador complet que és capaç de conjugar les figures obligatòries, també denominades escola, amb el programa lliure, en què, a banda de la tècnica, també es puntua l'expressivitat i una bona coreografia. El pes en la nota final del programa lliure és superior al de les figures obligatòries. La medalla d'or, la primera cronològicament parlant del campionat, se la va endur l'italià Marco Nassuato.

“Espero que aquest sigui el meu gran mundial”, afirma el cardoní, que viu la seva última participació en la categoria júnior. Dels sis patinadors que té al davant, n'hi ha quatre que ospiren a medalla en la combinada perquè també participen en el programa lliure. Es tracta dels nord-americans Jacobsen i Moore, de l'italià Bisciari i de l'argentí Marconi. El cas més problemàtic és el de Jacobsen, que ahir va treure a Marsinyach una diferència més difícil d'eixugar.

Alsinet, regular

En noies, la patinadora de la Garriga Nàdia Alsinet (CP Tordera) va ser novena amb una actuació prou regular i manté intactes les possibilitats de pujar al podi en la combinada, perquè, de fet, va quedar a només cinc punts del bronze que va obtenir l'eslovena Tanita Kajaoler. La campiona va ser la italiana Giada Cavataio, davant de l'argentina Giselle Soler, en un intercanvi de posicions respecte al darrer mundial.

S'hi van posar a les 7.15 hores

La competició va arrencar ahir a 1/4 de 8 del matí, un horari ben curiós, sobretot si es té en compte que després la pista va servir durant la resta del matí per fer entrenaments. Dimarts, en la jornada exclusivament dedicada als entrenaments, regulats escrupolosament per a les diferents modalitats, els patinadors s'hi van posar a 3/4 de 7 del matí. “M'he llevat a les 5 del matí”, va explicar Pere Marsinyach. El cert de tot plegat és que la modalitat de figures obligatòries, sense música, resulta ben poc atractiva per als espectadors, que valoren més els entrenaments.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)