Més esport

Amb dues medalles al cap

Patinatge. Mundial Reus 2014. Marsinyach ha de confirmar el domini en la combinada i alhora mantenir la plata en el lliure sense renunciar a l'or

El patinador del Foment Cardoní Pere Marsinyach es jugarà avui l'or en la combinada –la suma de les puntuacions del programa lliure i les figures obligatòries– i la possibilitat també de pujar al lloc més alt del podi en el programa lliure, un objectiu més complicat atesa la gran qualitat exhibida per l'italià Luca Lucaroni, líder del disc curt. El programa lliure suma les puntuacions del disc curt i el llarg, però amb una ponderació desigual. El curt suposa només un 25% de la nota final. El segon lloc provisional de Marsinyach, doncs, no li garanteix ni de bon tros la medalla, tot i que el cardoní du la feina ben encarrilada. La música del curt és de 2 minuts i 15 segons amb un marge de 5 segons. En el llarg, en canvi, la interpretació del patinador s'allarga fins als 4 minuts, amb un marge –major o menor– de 10 segons. La forma física, per tant, i la concentració juguen un paper fonament. Marsinyach va ser segon en el lliure i or en la combinada en l'europeu i primer també en la combinada i bronze en el lliure en el mundial de Taipei 2013.

Gas, a fons

També entrarà en escena la patinadora de l'Aldea Núria Gas, setena en el disc curt que necessitaria combinar una gran actuació avui i els errors d'alguna de les tres del davant per aspirar a medalla. La teòrica favorita, a més, és la italiana Letizia Ghiroldi, que ara és tercera, circumstància que hi afegeix dificultat. La italiana Pamela Maronese és la líder, i l'argentina Giselle Soler ocupa el segon lloc. Passi el que passi, Gas posarà una digne colofó a una temporada tan complicada com reeixida en què les lesions la van mortificar, i no va poder competir ni en el català ni en el territorial abans de ser proclamada campiona d'Espanya.

Un bronze en parelles d'artístic

Sara Garcia i Marc Pañero (CE Arenys de Munt) van ocupar ahir la tercera i última posició en parelles d'artístic i van obtenir la primera medalla catalana. Tercers en disc curt, tampoc no van poder superar en el llarg la qualitat de les parelles italianes. Rebec Tarlazzi i el polivalent Luca Lucaroni van ser els campions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)