Més esport

El patinador complet

Reus 2014. Pere Marsinyach signa un disc llarg extraordinari, revalida l'or en la combinada i obté la plata en el programa lliure del mundial júnior

El cardoní Pere Marsinyach va complir els pronòstics i va revalidar el títol de campió del món de la combinada, la competició que proclama el patinador més complet després de la suma dels punts obtinguts en el programa lliure –la prova reina– i les figures obligatòries. El català, a més, es va fer seva la plata en el programa lliure rere l'italià Luca Lucaroni, que va mostrar novament la seva solvència i va completar un exercici senzillament esplendorós. El transalpí va rebre notes de 9,8 de diversos jutges, unànimes en el reconeixement de la seva impressió artística i va brindar al públic tota la gamma de salts triples sense caure ni una vegada.

Però, abans –va sortir el primer amb un olímpic gairebé ple–, Marsinyach va delectar i va connectar amb els aficionats amb un gran exercici i va rebre un suport enfervorit al qual va correspondre. Amb una fantàstica coreografia que ell mateix ha dissenyat, va obtenir puntuacions d'una mitjana de 9,6, posant una gran pressió a Lucaroni, que va sortir tot seguit en el segon lloc del grup final de quatre.

L'or del patinador del Foment Cardoní és el tercer consecutiu en un campionat internacional. Va ser campió el 2013 en el mundial de Taipei i també el setembre passat en l'europeu a Rocaraso.

El madrileny Sergio Canales va perdre la tercera posició que tenia del disc curt. El bronze se'l va adjudicar el portuguès Diogo Silva tot i tenir menys punts que Canales perquè, seguint el mètode white, hi va haver cinc jutges dels set que van decidir que havia de passar al davant.

EL PROTAGONISTA

Estic molt content. No he notat la pressió i he fet el millor disc llarg de la meva vida. Mai havia patinat amb tant de públic
Només he comès un error però per batre Luca necessitava un disc perfecte
Pere Marsinyach
cAMPIÓ DEL MÓN JÚNIOR

Gas acaba sisena i Alsinet, novena

La patinadora de l'Aldea Núria Gas va finalitzar ahir sisena el programa lliure després d'un disc llarg accidentat en què les caigudes van condicionar la seva actuació. Gas hauria necessitat una actuació molt brillant per aspirar al bronze. La patinadora del CP Tordera Nàdia Alsinet, per la seva banda, va acabar novena, un gran mèrit tenint en compte que debutava en un mundia i que va quedar fora del grup de les 10 millors en el disc curt L'or se'l va endur, tal com estava previst, la italiana Lethizia Ghiroldi –sis dels set jutges li van donar la màxima puntuació– seguida de l'argentina Giselle Soler i de la també italiana Paloma Maronese. L'eslovena Tanita Kaja va ser quarta però el públic va xiular la nota dels jutges. De fet va ser l'únic cop que els espectadors es van manifestar en aquest sentit durant la final. En la combinada, Nàdia Alsinet va acabar en una brillant setena posició. La campiona va ser Soler i aquí sí, l'eslovena Kaja, es va penjar el bronze rere Ghiroldi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)