Més esport

L'Aldea fa saltar la banca

Reus 2014. El grup de xou petit ebrenc esmicola els pronòstics i obté una sorollosa i celebrada plata per darrere del Division italià. El CP Blanes repeteix el bronze de l'últim mundial

El Club Patí l'Aldea va fer saltar la banca ahir amb una emocionant i inesperada medalla de plata en la competició de grups de xou petits tot just en el seu debut en un mundial. L'espectacle Jo, amb una coreografia certament original de Manel Villaroya, va seduir els jutges i va delectar els 3.500 espectadors que van omplir el pavelló Olímpic. El CP Blanes, que es va penjar el bronze en una competició prou complicada amb dinou grups, va anar bona part del concurs en primer lloc fins que les aldeanes, que van sortir tretzenes, van captivar amb un exercici coordinat i vistós. Jo és una metàfora de la faula del flautista d'Hamelín en què els ratolins s'acaben desempallegant del flautista. “El missatge és que sempre podem fer allò que ens proposem”, explicava Villaroya, emocionat: “Només fa dos anys que vam començar i en el millor dels casos esperàvem un cinquè lloc. Hem treballat molt els últims mesos amb una professora de dansa i això s'ha reflectit en l'exercici.” L'or, però, se'l va adjudicar el grup italià Division amb l'espectacle El lento conqueridor. Els transalpins de la regió del Vèneto van repetir l'èxit de Taipei 2013 per unanimitat –els set jutges.

Fi de cicle selvatà

Amb l'espectacle As time goes by, el conjunt selvatà repeteix el bronze del 2013 a Taipei i tanca un cicle, ja que després de deu anys competint el grup plega veles. El tercer club català va ser el Sant Celoni, que va lluitar amb fe el seu espectacle Pel meu 40è aniversari i va acabar en una meritòria cinquena posició, tot i que la impressió general és que va merèixer més. Part del públic va xiular les notes.

Els grups de xou grans catalans lluitaran avui a partir de les vuit per seguir dominant el món. El CPA Olot, heptacampió mundial i actual posseïdor del títol, és el favorit. El conjunt garrotxí, recent campió d'Europa, presenta l'espectacle Respira. El Patinatge el Masnou, segon en l'europeu, competirà amb Laberint, mentre que el Reus, l'amfitrió, lluitarà per repetir el títol del 2012 amb Dear Santa. L'espectacle, però, ja començarà a quarts de cinc amb el disc llarg femení. La lluita entres les italianes i l'eslovena Miljarnic, promet. Tot seguit, Xavi López –cinquè– mirarà de fer el miracle del podi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)