Handbol

Un crit desesperat

Handbol. La federació acusa l'Ajuntament de Cerdanyola de bloquejar judicialment l'acord per tornar la concessió del PEM Guiera per fer desaparèixer l'entitat del mapa

La Federació Catalana d'Handbol podria desaparèixer del mapa en els pròxims dies per culpa del contenciós administratiu amb l'Ajuntament de Cerdanyola per la concessió del Parc Esportiu Municipal Guiera, segons va admetre ahir el seu president, Tomàs Moral. La junta de creditors de la instal·lació es va aprovar el juliol passat amb un consens del 96,5%, però el consistori vallesà, un d'aquests inversors, no està d'acord amb la solució i bloqueja l'acord.

La impugnació que manté l'Ajuntament de Cerdanyola de l'acord amb els creditors fa que la federació no pugui sortir del concurs de creditors, i per tant tampoc no pot rebre les subvencions de la Generalitat que la salvarien de la desaparició. “Hem fet ajustos dramàtics que han afectat els nostres treballadors, els clubs i els creditors, però no podem fer res més. Viuríem una situació de normalitat, però amb aquest bloqueig la situació és insostenible”, va explicar ahir el president.

La darrera esperança de la institució catalana per salvar-se és que el jutjat mercantil que estudia la denúncia del consistori cerdanyolenc doni la raó a la federació i l'Ajuntament no apel·li a l'Audiència Provincial. Que accepti, doncs, l'oferta i es quedi amb la propietat de les instal·lacions municipals.

“Creiem que l'Ajuntament de Cerdanyola vol que desapareguem i així no haurà de pagar res per ser propietaris del PEM Guiera”, va dir Moral, després d'explicar que la federació ha fet tres ofertes perquè el consistori cerdanyolenc es quedi la gestió de la instal·lació.

Moral va admetre també que, quan la junta actual va aconseguir el comandament de l'entitat federativa, es van cometre errors i es van dedicar més esforços a plantar llavors esportives que a treballar els aspectes econòmics. “Ho hauríem d'haver previst abans”, hi va afegir Moral.

Ara la federació es queixa de l'Ajuntament de Cerdanyola, amb qui assegura que és impossible mantenir un diàleg ni arribar a cap acord, i de la Generalitat, de qui encara no han obtingut resposta. Moral va explicar que ha enviat cartes als alts càrrecs del país perquè “prenguin consciència del que significa perdre una federació esportiva. L'esport i l'associacionisme són dues de les nostres senyes d'identitat”.

La manifestació

La federació d'handbol va fer una crida ahir a tota la seva parròquia per fer pinya i reclamar al consistori vallesà que repensi la seva posició. Moral va citar jugadors, entrenadors, àrbitres, pares, mares i aficionats el dilluns 20 d'octubre a la plaça de l'Ajuntament de Cerdanyola. Allà es llegirà un manifest que es lliurarà a l'alcaldessa del municipi, Carme Carmona, en què se li demanarà que resolgui la situació en la qual està immers l'handbol del país.

DIES DE VIDA

Tomàs Moral tem que en els pròxims dies l'entitat desaparegui

20 D'OCTUBRE

És el dia en què l'handbol es manifestarà davant l'alcaldessa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)