Més esport

L'excel·lència defensiva, clau de volta del Granollers

Handbol. Els vallesans han completat les sis primeres jornades de la lliga Asobal imbatuts i sent l'equip que ha encaixat menys gols (127), amb una mitjana de només 21,17 dianes per partit

Les dades parlen per si soles. El Fraikin Granollers ha començat la temporada de manera intractable basant el seu èxit en el treball defensiu i en una gran solidesa sota els pals. El conjunt vallesà és segon en la classificació de la lliga Asobal, només superat pel totpoderós Barça, i ha obtingut cinc victòries i un empat en les sis primeres jornades. L'inici de l'equip de Carlos Viver és gairebé immillorable i té en la fermesa defensiva la clau de volta. Els homes de Viver encapçalen la llista d'equips menys golejats de la lliga amb només 127 gols en contra, 24 menys que l'any passat en la sisena jornada de lliga i 21 menys que el Barça actual.

La xifra de gols en contra del Granollers en les sis primeres jornades de les darreres temporades ha anat minvant, causa directa de l'escalada dels vallesans en les classificacions de l'Asobal. “Tot això és una conseqüència de fer molt bé les coses en l'aspecte defensiu, on tenim grans especialistes”, explica l'entrenador de porters del Granollers, Pedro Garcia. “Jo no crec que els aspectes tàctics siguin essencials per tancar bé la defensa. L'actitud és molt més important”, afegeix. D'altra banda i en la mateixa relació que Garcia, Pol Sastre, un dels dos porters de la plantilla, veu essencial la capacitat de sacrificar-se en benefici de l'atac. “Per guanyar és més important tenir una bona defensa que un bon atac. És el nostre joc”, diu el porter vallesà.

Segons Sastre, el nou tècnic vallesà ha donat quatre consells per reajustar i acabar de polir la defensa de l'any passat –el Granollers era el segon equip menys golejat en aquest moment del curs (151 gols), només superat pel Barça (136)–. A més, el porter creu que aquest any més d'experiència es nota i els jugadors juguen de memòria. “Tenen més coordinació, es mouen millor i saben qui ha de saltar a defensar el jugador que queda lliure i quan s'ha de fer”, afegeix”. Per a Sastre, la incorporació del brasiler Valadão ha estat clau en l'aspecte defensiu: “Més enllà de Grundsten i Marc Garcia, que ja sabem que són jugadors de molt talent, Valadão aporta moltíssim i ens enforteix molt al mig. L'esperàvem més ofensiu.” “Encomanen l'ànsia i l'energia. Aquesta és la clau. Tenen ganes de defensar”, explica Pedro Garcia, veu autoritzada dins del vestidor vallesà, on fa deu anys que treballa.

Durant els seus anys d'handbol, Garcia ha elaborat un mètode, molt efectiu en la base, segons el qual els porters treballen en funció dels llançaments dels pròxims rivals. “Hi ha entrenadors que treballen amb exercicis no específics i sense llançadors a la pista. A mi no m'agrada”, explica el tècnic vallesà, que ha forjat una parella de porters inexpugnable amb el serbi Dimitrije Pejanovic i el vallesà Pol Sastre. Una defensa ferma i una porteria tancada amb pany i forrellat, les claus de volta d'un Fraikin Granollers que ha començat el curs de manera inexpugnable.

L'Anaitasuna, pròxim escull vallesà

L'equip de Carlos Viver s'enfronta avui (20.30 h) a l'Helvetia Anaitasuna de Pamplona, novè classificat de l'Asobal. Els navarresos arriben al Palau d'Esports de Granollers havent guanyat els dos darrers partits de lliga, contra el Juanfersa Gijón i el Guadalajara, i havent sumat cinc dels sis últims punts disputats. Per al duel, Viver no podrà comptar amb José de Toledo ni Salva Puig. Un triomf del Fraikin Granollers faria que els vallesans retallessin distàncies respecte al Barça i superessin el Naturhouse La Rioja, que dimecres van guanyar els seus partits.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)