Handbol

La situació de la federació catalana, en ‘stand by'

Handbol. La federació es va reunir ahir amb l'Ajuntament de Cerdanyola, però el consistori espera la decisió del seu equip jurista, que analitza si duu el cas a l'Audiència Provincial

El futur de l'handbol català segueix en suspens. Ahir, la federació catalana i l'Ajuntament de Cerdanyola es van tornar a reunir després que el jutge desestimés dijous passat la impugnació del consistori vallesà a la junta de creditors del Parc Esportiu Municipal Guiera, l'eix de tots els problemes. L'alcaldessa cerdanyolenca, Carme Carmona, va assegurar ahir que la pilota està a les mans del seu equip jurista, que analitza la sentència i dirà si el consistori apel·la, o no, a l'Audiència Provincial. “Si els nostres juristes creuen que la situació perjudica els ciutadans de Cerdanyola, nosaltres seguirem endavant amb la denúncia i prosseguirem a la impugnació”, va dir l'alcaldessa socialista.

En el cas de no exercir el dret a impugnació, la Federació Catalana d'Handbol sortiria del concurs de creditors en la qual es troba i cobraria les subvencions de la Generalitat. Això donaria vida a una federació que viu hores difícils i que ahir es va unir a la plaça del consistori de la ciutat vallesana per demanar que l'Ajuntament de Cerdanyola es faci enrere amb el bloqueig judicial actual. Una seixantena de persones es van acostar a la plaça del consistori vallesà en representació dels clubs catalans, van desplegar una pancarta amb el lema Catalunya vol handbol, van fer botar un bon grapat de pilotes i van encendre diverses espelmes.

El president de la federació, Tomàs Moral, es va mostrar esperançat després de la reunió i va assegurar que veu ben a prop un acord entre les dues parts. “He sortit més content del que he entrat”, va dir Moral.

Més negociacions

Ara l'Ajuntament té fins al dia 7 de novembre –20 dies hàbils des de la sentència del jutge– per decidir si duu el cas a l'Audiència Provincial. Si el consistori vallesà no impugnés la situació, se solucionaria el que Moral va qualificar ahir de “primer problema i el més important”. La segona part del problema, té com a punt de conflicte la liquidació del contracte de gestió del PEM Guiera, on consistori i federació ja han arribat a un acord després de molts anys d'estira-i-arronses. A més, Bankia també ha accedit a la venda del PEM Guiera per un valor de 2,3 milions d'euros, però l'Institut Català de Finances no hi està d'acord. En el cas que la federació se salvés d'aquesta situació vertiginosa –només ho podrà fer si l'Ajuntament renuncia a aquesta possible apel·lació–, les negociacions es tornaran a reprendre. Una situació secundària tenint en compte que l'equip jurista del consistori cerdanyolenc té la primera paraula per desencallar un cas que té en alerta roja l'handbol català.

TOMÀS MORAL

El president de la federació veu ben a prop un acord entre les dues parts
Si la situació perjudica Cerdanyola, seguirem endavant amb la denúncia
Carme Carmona
ALCALDESSA DE CERDANYOLA
He sortit de la reunió més content del que he entrat. És possible un acord entre les parts
Tomàs Moral
PREsIDENT DE LA FEDERACIÓ
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)