El Barça B torna a eliminar de la copa un Asobal

Handbol. Derrotes del Bordils i la Roca, si bé els blanc-i-verds van plantar cara al Benidorm fins a l'última jugada i els vallesans van cedir abans del descans amb un 1-6 per al Zamora

Poques sorpreses en la segona eliminatòria de la copa, a partit únic i al camp del conjunt de plata contra un Asobal però de mitja taula cap avall el curs passat. O acabats de pujar, com era el cas del Benidorm i el Zamora, botxins del Bordils i la Roca, respectivament. En el sorteig de vuitens de demà només hi haurà dos equips de la divisió d'honor plata, si bé disposen de plantilles farcides de jugadors amb nivell Asobal, el Barça B i el Valladolid.

Diferent

Van perdre el Bordils i la Roca. Els vallesans van dominar els primers minuts (6-4 i 11-8), però un parcial d'1-6 abans del descans els va sentenciar (12-14). Perquè encara va arribar l'empat a 15, però els castellans van imposar la seva superioritat per anar ampliant la diferència fins al 25-31 final. En canvi, a Bordils es va tornar a vibrar amb la copa. Perquè el Blanc-i-verd va tornar a viure un dia d'aquells que costaran d'oblidar a Bordils. Un altre. A un minut del final el resultat era d'empat a 28 després d'un intens intercanvi de cops amb un equip que havia perdut en aquella pista el curs passat però que és una de les sensacions de l'Asobal en el primer any en la màxima categoria. El Benidorm va disposar de dos gols d'avantatge en nombroses ocasions, però els últims deu minuts van ser frenètics i, amb decisions arbitrals discutibles, els visitants van poder imposar la seva categoria.

Un altre cop

L'any passat el filial blaugrana va arribar fins als quarts de final, i després d'eliminar un equip que no només era Asobal, sinó que jugava la lliga de campions, el Naturhouse La Rioja. Després perdria a quarts de final i a doble partit. I, demà, el Barça B tornarà a estar en el sorteig dels quarts després de guanyar ahir el Cangas a la ciutat esportiva Joan Gamper. I ho va fer amb un inici de partit fulgurant, amb un parcial de 10-3 en 13 minuts. Li va costar al conjunt gallec trobar el camí de la porteria del filial blaugrana, i només li va servir per frenar el ritme català (12-8 i 19-13 a la mitja part). En la segona l'arrencada també va ser per al Barça, que arribaria a la màxima de 8 en el 37 (24-16) i mantindria el coixí fins que faltaven 15 minuts per al final (28-21). Aleshores, l'experiència en situacions crítiques va permetre als visitants ajustar el resultat (30-26 i 32-30). Però un penal fallat pel Cangas a un minut i mig del final va sentenciar el duel a favor del Barça B.