Més esport

La nova vida de Jordi Torras

Il·lusions · L'exjugador del Barça ha trobat, a la ciutat italiana d'Asti, un entorn perfecte per recuperar les ganes de jugar i reconquerir la bona qualitat física que sempre l'ha caracteritzat

Va marxar de Barcelona enmig de soroll i polèmica. Decebut per com se n'havia d'anar del club que estima i donant gràcies al Palau Blaugrana i a tots aquells que tan bé l'havien tractat durant les seves dues etapes a can Barça. Jordi Torras (Sant Vicenç dels Horts, 1980) va ser l'home que va aixecar la darrera UEFA Futsal Cup i qui ha portat la senyera al braç a can Barça des de l'adéu de Javi Rodríguez. Ara Torras viu una nova vida a Asti, una petita localitat del nord d'Itàlia que té 71.500 habitants. Va marxar amb la il·lusió i les ganes de seguir gaudint del futbol sala, i al Piemont ha trobat l'entorn idíl·lic per seguir rendint a un gran nivell sobre el parquet. “M'he tornat a trobar molt bé físicament, com feia temps que no em sentia, i estic molt a gust amb mi mateix”, explica el jugador català. Assegura que és un apassionat del menjar italià i del vi gasós que dóna la seva nova terra. Passeja pel centre històric de la seva nova ciutat i gaudeix de la tranquil·litat mediàtica del futbol sala italià. “Els partits s'emeten per la tele, però el futbol sala no té tanta arribada. Els pavellons s'omplen de tant en tant– les entrades al nostre pavelló voregen els 1.500 aficionats– i aquí no em paren tantes vegades com ho feien a Barcelona”, explica el jugador de Sant Vicenç dels Horts. El músic Paolo Conte va situar Asti al mapa cultural i Torras espera, amb els dos anys que té de contracte, fer créixer una entitat que va néixer el 2005 i que només ha alçat una copa d'Itàlia en tota la seva història: “Aquí no he vingut a menjar ni a beure vi. Vull reafirmar el crèdit que tinc. Si pot ser, guanyant títols. I si no pot ser, com a mínim, donaré el 100% de la meva part.”

La integració

Amb les il·lusions renovades, Torras es fa un lloc en una bloc que fa pocs anys que juga junt i que té una base de jugadors italians, ja siguin nascuts al país de la pasta o brasilers nacionalitzats– sis companys del català són del Brasil–. “És difícil inculcar la idea d'equip, però quan ho aconseguim, l'equip juga a un nivell molt alt”, afirma l'exjugador del Barça. Tot i aquestes paraules, l'Asti no ha començat gaire bé la lliga, ja que ha sumat quatre punts de nou possibles i se situa a sis del líder, el Luparense, que en té deu, això sí, amb un partit més. Torras ha fet dos dels vuit gols de l'equip. “La lliga és molt competitiva tot i ser només d'onze equips. Fins a cinc conjunts aspirem al títol. Hi ha una bona dualitat entre jugadors de perfil físic i jugadors de perfil molt tècnic. Tàcticament són més dèbils, i és en aquest aspecte que intento ajudar el meu equip”, explica el jugador català.

L'adaptació de Jordi Torras a Asti, tant al club com a la ciutat, ha estat ràpida i efectiva i, tot i que encara no domina l'idioma, el jugador se sent molt còmode en el seu nou entorn. Després de rebre un bon grapat d'ofertes, Torras ha trobat a Asti tot el que buscava i, com anhelava en el seu comiat de can Barça, ha recuperat les ganes de tornar a jugar a futbol sala al seu millor nivell. “Tenia la idea fixa que eren els meus dos últims anys, però em veig amb força per jugar dos any més”, reconeix.

LES FRASES

M'he tornat a trobar molt bé físicament, com feia temps que no em sentia, i estic molt a gust amb mi mateix
No he vingut a menjar ni a beure vi. He vingut a intentar reafirmar el crèdit que tinc
Jordi Torras
Jugador de l'Asti

Bona relació amb els seus excompanys

Jordi Torras, que viu sol a Itàlia, assegura que les xarxes socials l'ajuden a mantenir contacte amb la família i els amics. El jugador català segueix tenint relació amb el vestidor del Barça i s'envia missatges amb un bon grapat d'excompanys. “Tinc molta relació amb Gabriel. Ja ens coneixíem de la nostra etapa a Madrid (a l'Inter Movistar) i sempre hem tingut molt bona relació. Estem sempre en contacte i ens animem”, explica Torras. A més, el de Sant Vicenç dels Horts també parla amb Lin, Paco Sedano, Sergio Lozano i Cristian. Tot i que no és fàcil seguir-los des de la distància i veure els partits del conjunt blaugrana, Torras segueix les evolucions del seu exequip. “Els intento seguir com puc i, pel que veig, segueixen rendint a un bon nivell”, explica el jugador.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)