Atletisme

Castillejo vol recuperar el nivell competitiu en el cros

Atletisme. El fondista rubinenc reapareixerà després d'haver de renunciar a la marató de l'europeu per uns problemes musculars. Lamdassem encara arrossega molèsties als abductors

El primer cap de setmana de novembre marca l'inici de la temporada atlètica i, en concret, de la campanya de cros. En aquest escenari els dos principals especialistes catalans dels últims temps, Carles Castillejo i Ayad Lamdassem, intentaran recuperar el seu nivell competitiu en un curs en què van haver de renunciar al seu principal objectiu, la marató de l'europeu de Zuric, per culpa de sengles lesions.

Qui ho té més clar és Castillejo: “Ja estic recuperat de la lesió del tendó d'Aquil·les. M'estic entrenant amb normalitat i vull tornar a ser competitiu.” El fondista rubinenc, de 36 anys, té previst debutar en el cros d'Atapuerca (16 de novembre) i no amaga que li agradaria guanyar-se la plaça per a l'europeu de l'especialitat, que es disputa el 14 de desembre a la població búlgara de Samokov. Amb tot, Castillejo admet que té dubtes sobre el seu rendiment després d'una temporada sense competir en aquesta especialitat. De fet, el nou vegades campió de Catalunya de cros reconeix que encara no s'atreveix a doblar sessions d'entrenament: “Ho faig més aviat per prevenció dels tendons, i ho compenso amb treball a l'el·líptica i a l'Alter-G [un cinta antigravetat].” Més enllà d'aquest inici de la campanya de cros, Castillejo ja va anunciar que competiria en la mitja marató de Terrassa (18 de gener) i la de Granollers (1 de febrer) i, posteriorment, no descarta tornar a fer l'assalt a una marató. “Amb els resultats ja es veurà on sóc ara. Els més joves tenen dos anys més d'experiència, i jo sóc una mica més gran”, sentencia.

Menys clar és el panorama per al lleidatà Ayad Lamdassem, vigent campió estatal de cros i de mitja marató, però que va haver de renunciar a la marató de l'europeu per uns problemes al pubis. Antonio Cánovas, el seu entrenador, admet que encara no està bé –també té molèsties als abductors– i que ara per ara la prioritat és que es recuperi plenament. El tècnic, que en el seu dia ja va acusar els dirigents de la federació espanyola com a principals responsables dels problemes físics del seu deixeble –per excés de competicions–, no es vol precipitar i sosté que el procés de recuperació marcarà el pròxim calendari de Lamdassem. “Ara estem pendents d'una ressonància, però si està en condicions, l'Ayad ja ha demostrat la seva capacitat tant en les proves de cros com de ruta”, afirma Cánovas.

Estrena a Calldetenes

A Catalunya, la temporada de cros s'enceta diumenge a Calldetenes, la cita més antiga del calendari i que arriba a la 60a edició. Entre els inscrits, s'espera la presència de l'internacional Adel Mechaal (AA Palamós). La majoria dels principals fondistes catalans, però, no s'estrenaran fins a Atapuerca (16 de novembre), una de les proves que es tindran en compte per confeccionar la selecció espanyola per a l'europeu de cros. A més de Castillejo, també tenen previst debutar en el cros que circula pels jaciments arqueològiques Àngel Mullera i Abdelaziz Merzougui, el company d'entrenaments de Lamdassem a Lleida.

Xoc generacional

En categoria femenina, els principals referents seran Gema Barrachina i Lídia Rodríguez, que també s'estrenaran a Atapuerca i que si adquireixen un bon nivell de forma no descarten entrar en la pugna per una plaça per a l'europeu de Samokov. Més enllà de les dues corredores de la generació del 86, també s'hauran de tenir en compte dues grans dames de l'especialitat, Judit Pla (1978) i Rosa Morató (1979), que tornaran a la competició després d'un llarg període d'inactivitat per culpa de les lesions. En aquest sentit, destaca la reaparició de la corredora bagenca, que fa gairebé quatre temporades que està allunyada de la competició. Durant aquest període, Morató i la seva parella, el també atleta Pol Guillén, van incrementar la família, amb el naixement de l'Elna, a principis del 2013. Una altra veterana il·lustre, la tarragonina Natàlia Rodríguez, enceta una temporada amb moltes novetats, amb Antonio Serrano com a entrenador i defensant els colors del FC Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)