Més esport

Gas a fons

18a Festa de l'Esport Català. Marc Márquez i Laia Sanz han estat reconeguts com a millors esportistes catalans després d'una temporada en què han vorejat la perfecció

Marc Márquez i Laia Sanz han estat els millors esportistes catalans del 2014, segons el criteri del jurat de la 18a Festa de l'Esport Català, que es va reunir ahir a la seu de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC). Els mèrits dels dos pilots són incontestables. Han completat un any gairebé perfecte, coronat amb el títol mundial de l'especialitat respectiva. Són la màxima expressió del gran moment –prou perllongat en el temps– que viu el món del motor al nostre país. Són referents a casa nostra i en l'àmbit internacional. Són dos assidus als premis. Ell ja va ser premiat com a millor esportista absolut l'any passat i es va endur el premi revelació masculí el 2010. Ella va rebre el guardó a la millor esportista catalana el 2003, en aquella ocasió, compartit amb Gemma Mengual. Onze anys després, Laia Sanz torna a rebre la distinció màxima. Més d'una dècada de triomfs competint al màxim nivell avalen la pilot de Corbera, que, amb 28 anys, ha guanyat tretze mundials de trial, tres campionats del món d'enduro i quatre Dakars en categoria femenina. La trajectòria de Marc Márquez és meteòrica i la seva projecció, bestial. Amb vint-i-un anys, ha estat campió del món de Moto GP per segon any consecutiu, amb rècord de victòries –tretze– en una mateixa temporada.

La nedadora del CN Sant Andreu Àfrica Zamorano, medallista en el campionat d'Europa júnior i en els Jocs Olímpics de la Joventut, ha guanyat el premi a la millor esportista revelació. En nois, aquest guardó ha estat per als regatistes Joan Herp i Jordi Xammar, campions del món i d'Europa juvenils en 470. Segons el jurat, els millors equips del 2014 han estat el CN Atlètic Barceloneta, que ha guanyat tots els títols que ha disputat i el CPA Olot, que en el mundial de patinatge artístic de Reus va revalidar el títol de campió del món de grups de xou grans. L'exjugador d'hoquei sobre herba Àlex Fàbregas, de trajectòria impecable, rebrà el premi a l'esperit esportiu; el veterà president de la Federació Catalana de Pilota, Agustí Brugués, el premi al seny esportiu, i l'ex-capità del Barça Carles Puyol, el llegendari.

La festa de l'esport, a la majoria d'edat

La Festa de l'Esport Català, organitzada per la UFEC i el diari Sport, en què es proclamen els millors esportistes catalans de l'any, ha arribat a la majoria d'edat, com va voler destacar el president la UFEC, Gerard Esteva. Se celebrarà el dia 15 de desembre al Museu Marítim de Barcelona. A la dreta, el jurat, ahir al matí, a la seu de la UFEC.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)