Ciclisme

400 participants a la Volcanolimits

Ciclisme. La segona edició de la prova de BTT oferia dues modalitats, la Race i la Challenge

Albert Datzira (Bicicletes Vila Ors) afegeix el seu nom al d'Oriol Colomé (Bicis Esteve) en el palmarès de la Volcanolimits Bike, la segona edició de la qual va tenir 400 participants diumenge entre les seves dues modalitats, la Race i la Challenge. El circuit era de 50 quilòmetres i 4.000 metres de desnivell, i Datzira el va completar en poc més de tres hores (3h03:58). El recorregut va ser exigent en l'aspecte físic i tècnic, una circumstància que va agradar als participants, tal com van manifestar després. La majoria del recorregut eren corriols i trialeres amb constants canvis de desnivell que, amb el fang de les pluges dels dies anteriors, encara va ser més dur i va acabar provocant relliscades i caigudes que, malgrat tot, no van provocar cap incident a destacar. La Volcanolimits sortia de Sant Esteve d'en Bas cap a Xenacs, per Sant Feliu de Pallerols, el Coll, Falgars, Sant Miquel de Falgars, i el camí GR fins a les Comelles, per tornar de nou a Sant Esteve d'en Bas.

Oriol Juanola (CC web en català) havia encapçalat la cursa durant la major part del recorregut, però, al final, uns problemes mecànics el van apartar de la lluita pels primers llocs. Pere Sánchez va arribar en segona posició, a un minut del vencedor, i Albert Torres (CNI Best Fasol) va completar el podi masculí amb un temps de 3h12:02. En la categoria femenina, només dues noies van completar el recorregut en la modalitat competitiva: Eva Martín (CC Roses) en 4h11:32 i Irene Martínez (Bike Tolrà) en 4h17:12.

La versió ‘trail', el 25 de gener

El 25 de gener de l'any que ve es durà a terme la segona edició de la Volcanolimits en versió trail, a peu. La cursa tindrà dos circuits, de 45 i 20 quilòmetres, amb la sortida i l'arribada situada a Sant Esteve d'en Bas. L'organització va voler agrair la col·laboració de l'Ajuntament de la Vall d'en Bas i del Club Ciclista Bas. L'edició del 2015 es farà el 15 de novembre.