Més esport

Triatló

Castellfollit - El Prat - Banyoles

Genís Grau s'incorpora al Prat Triatló per poder competir per equips a nivell internacional

L'europeu sub-23 és el seu gran objectiu

“A mi m'agradavamolt, ser del Castellfollit. Però al final m'ho hauria de pagar de la meva butxaca”, diu

Genís Grau (Castellfollit de la Roca, 1994) va ser presentat dissabte al vespre com a nou integrant del Prat Triatló, amb qui competirà aquesta temporada, el 2015. “Estava buscant equip, perquè amb el Castellfollit no em podia mantenir en les carreres internacionals. Buscava un equip perquè em pogués ajudar en aquestes curses”, explica Grau, que té el bronze en el campionat d'Europa de duatló, que es va disputar a Horst (Holanda) l'abril del 2013, com a millor resultat, en la que era la seva última temporada en la categoria júnior. Ja havia estat en podis estatals i internacionals abans, tant en duatló com en triatló –el 2011, ja va ser el tercer a Vigo–. Un currículum que suposava una bona targeta de presentació a l'hora de buscar un lloc per competir-hi. “Em van sortir diverses ofertes, i la del Prat era la millor, la que em donava més coses i que em donava més oportunitats per poder seguir endavant”, argumenta el triatleta, vencedor habitual del duatló que es fa a la seva localitat natal, ja en la categoria absoluta: “A mi m'agradava molt, ser del Castellfollit. Però si és pel meu bé també és millor perquè, si no, al final m'ho ha hauria de pagar de la meva butxaca, i no...”.

Endavant

La del 2015 serà la segona temporada de Genís Grau al Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat, la cinquena en què disposa de beca perquè, abans, havia estat tres anys a la Blume. Aquestes ajudes, malgrat tot, no li serveixen per competir internacionalment: “La selecció espanyola et paga els europeus, els mundials... però si vols córrer a l'estranger representa que t'ho has de pagar tu, això. I el Castellfollit no s'ho podia permetre.” Ara, amb el seu nou club, el Prat, Grau té una prioritat absoluta: “L'objectiu és classificar-me per a l'europeu sub-23, que es farà a Banyoles aquest estiu [l'últim cap de setmana de juliol]. Aquest és el principal, i si em classifico en tindré d'altres... Però aquest és el total.” A la capital del Pla de l'Estany, a menys de 30 quilòmetres de casa seva, i de baixada, el fins ara triatleta franquícia del Castellfollit Triatló vol tornar a treure el cap entre els millors com feia en l'anterior categoria. Aquest any, el 2014, ja va competir a nivell internacional i va ocupar el lloc 34 en la classificació general de l'ETU Triatlhon European Cup de Quarteira (Portugal), mentre en categoria absoluta va tenir en el campionat estatal de triatló amb la selecció catalana a Navajas (Castelló) el seu resultat més destacat. A Banyoles, en una altra copa d'Europa, va ser 49è un mes després d'haver d'abandonar en la copa d'Àfrica de Larraix, i en el mundial de duatló de Pontevedra el mes de maig, 35è i en el lloc 14 de la seva categoria.“No va ser el meu any, no vaig complir els objectius”, valora Genís en referència a la temporada que ha acabat, de la qual ja parla en passat, i hi afegeix un matís: “També era el meu primer any de categoria sub-23 i he tingut una mica de marge.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)