Atletisme

Kawauchi, un toc oriental en la Cursa dels Nassos

Atletisme. El maratonià japonès se les heurà amb Ilias Fifa, defensor del títol, i Carles Castillejo, amb quatre victòries en el seu palmarès a Barcelona

Com mana la tradició, la jornada d'avui és farcida de curses de Sant Silvestre per acomiadar l'any corrent, però a Catalunya les que marquen la pauta per la quantitat i la qualitat dels participants són la Cursa dels Nassos de Barcelona i la Sant Silvestre Barcelonesa de Sant Cugat del Vallès.

Un dels atractius de la prova de la capital catalana serà, aquest any, la presència del considerat millor corredor amateur del món, el maratonià japonès Yuki Kawauchi. Després d'alguns estira-i-arronsa federatius, el citizen runner nipó serà avui (17.30h) a la línia de sortida del carrer Selva de Mar per plantar cara a alguns dels millors fondistes del país. Tot i la capacitat agonística i la resistència de l'atleta oriental, que aquest mes ja ha disputat un parell de maratons, avui el principal candidat a la victòria és el marroquí Ilias Fifa (FC Barcelona), que ja va vèncer l'any passat i aspira a la seva tercera victòria en aquest traçat. També s'haurà de veure de què és capaç el rubinenc Carles Castillejo després d'un llarg període de lesions i que acredita quatre triomfs en la Cursa dels Nassos. L'atleta de l'Adidas ja va competir el 21 de desembre en el campionat de Catalunya de 5 km en ruta, a Viladecans, on va ocupar la quarta posició. Precisament, els corredors que el van precedir també seran a la prova barcelonina, de 10 km: el campió Marc Alcalà, Ibrahim Ezzaydouni i Mohamend Zarhouni. També destaca la presència de l'olímpic Nacho Cáceres i de l'incombustible Driss Lakhouaja.

En categoria femenina, la gran candidata a la victòria és la sabadellenca Lídia Rodríguez (Santutxu), que aspira a la seva quarta victòria consecutiva. També lluitaran per les places d'honor Marta Galimany (FC Barcelona), vencedora en l'última edició del cros de Granollers, Jacqueline Martín, Hasna Bahom i Inna Lebedieva. En la prova també destaca la participació de la marxadora internacional Raquel González, desena en l'europeu de Zuric. En total, la prova reunirà uns 11.500 participants, més o menys el mateix nombre que el 2013.

La Sant Silvestre Barcelonesa de Sant Cugat, que ha elevat el llistó de participants fins a 2.700, serà més internacional que mai, tot i que els màxims favorits seran els locals Oughzif, Benhmbarka i el retornat Jaume Leiva. En categoria femenina destaquen Txell Calduch, Fátima La Ouja, la britànica Lucy Hethering i la brasilera Caroline Amaro.

Mechaal, a la Sant Silvestre Vallecana

Adel Mechaal, sisè en l'última edició, serà avui la quota catalana en la Sant Silvestre Vallecana, una de les més prestigioses del calendari internacional. El palamosí, que ha començat el curs amb grans actuacions en el cros, tindrà entre els seus rivals el francès Mehiedine Mekhissi, campió europeu de 1.500 m i protagonista de la desafortunada arribada en els 3.000 m obstacles traient-se la samarreta que li va acabar suposant la desqualificació. Entre els espanyols, destaquen Alaiz, Abadia, Guerra, Olmedo i España.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)