Més esport

El Barça allarga l'hegemonia en el campionat de clubs

Atletisme. El conjunt blaugrana, que va establir quatre rècords de la competició, ja ha encadenat onze títols consecutius en pista coberta

El FC Barcelona continua intractable en el campionat de Catalunya de clubs en pista coberta i ahir a Sabadell va afegir un títol més a la seva col·lecció iniciada ja fa més d'una dècada. Les places d'honor de la competició van tornar a reflectir l'ordre jeràrquic de l'atletisme català, amb l'AA Catalunya com a subcampió i la JA Sabadell, en homes, i l'ISS l'Hospitalet, en dones, repartint-se la tercera posició. El club blaugrana va fonamentar el seu triomf en les set victòries individuals en categoria masculina i les deu en la femenina, de les tretze que formen el programa de competició.

Més enllà del seu domini en la classificació conjunta, els representants del Barça van aconseguir quatre rècords de la competició. En aquest sentit, van destacar els 7.55 en 60 m de Cristina Lara, un dels nous valors de la velocitat catalana. Lara, que també va millorar la seva marca personal, va superar el registre més antic de la competició, els 7.62 de Carme Blay, del 1996. Lara també va intervenir en la plusmarca del relleu de 4x200 m, juntament amb les seves companyes de club Íngrid Andrés, Caridad Jerez i Plácida Azahara Martínez, que van completar les quatre voltes a la pista en 1:40.47. Els altres millors registres van anar a càrrec d'Esther Guerrero, en 800 m (2:09.54), i de Marc Alcalà, en 1.500 m (3:49.41).

Un dels focus d'interès de la jornada va ser la pugna per la victòria en els 60 m, en què el campió estatal Eduard Viles (CA Igualada), amb 6.89, li va guanyar la partida al velocista local Sergio Ruiz (JA Sabadell), que va acreditar 6.92. Encara més ajustada va ser l'arribada dels 800 m, amb Àlex Rodríguez (ISS l'Hospitalet) com a vencedor (1:54.12) amb una única centèsima de diferència respecte del sabadellenc Francisco Roldán (FC Barcelona). També va brillar l'incombustible Jackson Quiñónez (FC Barcelona), que va estrenar el curs amb un 7.81 en els 60 m tanques amb la vista posada en l'europeu de Praga. En la mateixa especialitat, també va tenir un prometedor debut la seva companya de club, l'eivissenca Caridad Jerez (8.37). En el de salt de perxa, el santcugatenc Dídac Salas (5,00) es va limitar a guanyar el concurs l'endemà d'haver competit a Clermont-Ferrand, on havia intentat volar per sobre dels 5,50 m.

Categoria masculina
1r FC Barcelona
93
2n AA Catalunya
76
3r JA Sabadell
71,5
4t ISS l'Hospitalet
61
5è CA Igualada
44
6è CA Laietània
43,5
7è CA Montornès
38,5
8è UA Terrassa
37,5
Categoria femenina
1r FC Barcelona
96
2n AA Catalunya
85,5
3r ISS l'Hospitalet
78
4t Avinent Manresa
64,5
5è JA Sabadell
50
6è CA Vic
40
7è CA Laietània
35
8è Girona Costa Brava
13
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)