Handbol

El campió recupera les essències contra Xile

Campionat del món. El conjunt de Cadenas ofereix la millor versió defensiva, fulmina el rival amb 16 contraatacs i signa el triomf més ampli

xile16


Espanya37


La campiona del món va recuperar les millors sensacions, el seus signes d'identitat contra la feble selecció xilena i va certificar l'accés als vuitens de final del mundial a l'espera de l'enfrontament contra Qatar i Eslovènia que decidirà el lideratge de grup. Com es preveia, el duel contra la considerada ventafocs del grup va ser providencial perquè el conjunt espanyol recuperés les seves essències. La intensitat defensiva que tant s'havia trobat a faltar, sobretot en el partit contra el Brasil, va tornar a aparèixer ahir i va ser el principal estímul per activar un contraatac mortífer. Els extrems catalans van ser els principals beneficiats dels 16 contraatacs de la selecció estatal, que va fer un autèntic descosit en la rereguarda sud-americana a la segona meitat. En aquest sentit, va tornar a destacar Valero Rivera –7 dianes– com a golejador i Gonzalo Pérez de Vargas, que es va convertir en un autèntic mur i amb 18 aturades i un 53% d'efectivitat va ser escollit el jugador més valuós. Dos dels baluards de l'equip, Cañellas i Aginagalde, ahir pràcticament ni van jugar.

Tot i el desenllaç final, la posada en escena del partit va ser un joc d'imprecisions i despropòsits. De fet, el conjunt de Manolo Cadenas va necessitar més de 5 minuts per inaugurar el seu caseller. Com en les dues jornades anteriors, va fer la sensació que la campiona del món dosificava esforços per a rivals de molta major exigència. Progressivament, l'equip espanyol va anar intensificant la seva defensa i va deixar al descobert les mancances ofensives de l'equip xilè. Pérez de Vargas va començar el seu recital a la porteria i va provocar els primers contraatacs i ni les exclusions de Cañellas i Andreu en el tram final van impedir que Espanya arribés a l'equador amb 7 gols d'avantatge (14-7).

El descans va resultar revitalitzant i el conjunt espanyol va tornar a la pista disposat a sentenciar per la via ràpida i amb els seus millors arguments. La pista es va convertir en una autopista lliure de peatge i la campiona del món va resoldre amb un parcial de 19-5. Al final, el conjunt de Cadenas va segellar la victòria per 21 gols de diferència, la més àmplia del campionat. El pròxim rival serà demà el Qatar, que ahir també es va assegurar l'accés als vuitens de final i va fer un pas endavant en les seves aspiracions amb una victòria de prestigi contra Eslovènia (29-31).

PROTAGONISTES

ESPANYA: Pérez de Vargas; Rocas (3), Maqueda (1), Entrerríos (1), Antonio García (4), Ugalde (6) i Andreu (4) –equip inicial–; Sierra (p.s.), Víctor Tomás (4), Aginagalde (1), Chema Rodríguez (1), Cañellas, Viran, Rivera (7, 3 p.), Guardiola (1) i Duixebàev (4). XILE: Oliva; Caniu (1), R. Salinas, Oneto (2), E. Salinas, Frelijj (3) i Jofre (2) –equip inicial–; Barrientos (p.s.), Ceballos (1), Díaz (1), Reyes (1), Callejas (1), Moll (1), Araya (3, 2 p.), Del Río i Salazar. PARCIALS: 0-1, 3-1, 6-3, 8-5, 10-6, 14-7; 19-8, 23-9, 27-12, 32-12, 33-15 i 37-16. ÀRBITRES: Lee i Kooo. Exclusions: Cañellas (25'), Andreu (29') i Rocas (55'), per part d'Espanya; i Díaz (56'), per part de Xile.
Quan els porters entrem en calor i l'estat anímic és molt bo, tot és una mica més fàcil
Gonzalo Pérez de Vargas
porter de l'equip espanyol
La defensa ha estat a gran nivell i hem tingut la fluïdesa necessària en el joc de contraatac
Manolo Cadenas
seleccionador espanyol

Croàcia i Macedònia, a vuitens

A més d'Espanya i el Qatar, les altres seleccions que han resolt amb victòria les tres primeres jornades del mundial i que ja han segellat l'accés als vuitens de final són les de Croàcia i Macedònia. El conjunt croat va vèncer àmpliament a l'Iran (41-22) i es va convertir en el primer equip que supera els 40 gols en aquest campionat. En aquest sentit, van destacar les 12 dianes de Horvat. Macedònia, tot i la discreta actuació de Lazarov (3 gols en 10 llançaments) va vèncer Bòsnia, per 22-25. El Brasil de Jordi Ribera es va estrenar a costa de Bielorússia (29-34).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)