Atletisme

Terrabastall en la marxa russa

Atletisme. L'agència antidopatge va desqualificar ahir els campions olímpics de l'especialitat Serguei Kirdiapkin, Valeri Bortxin i Olga Kaniskina, i el campió mundial Serguei Bakulin

El dopatge en l'atletisme rus està prenent dimensions d'autèntic escàndol. Ahir l'Agència Antidopatge Russa (Rusada) va desqualificar tres campions olímpics de marxa atlètica, Serguei Kirdiapkin, Valeri Bortxin i Olga Kaniskina, i un campió mundial, Serguei Bakulin, per irregularitats en els seus passaports biològics.

Segons informa el lloc web de la Rusada, Kirdiapkin, campió olímpic de 50 km marxa a Londres 2012 i doble campió mundial, el 2005 i el 2009, ha estat sancionat per tres anys i dos mesos a partir del 12 d'octubre del 2012. En una nota interna del responsable de la marxa espanyola, Santi Pérez, dóna per fet que amb aquesta sanció l'atleta Jesús Ángel García Bragado canviaria la medalla de bronze que va aconseguir en el mundial de Berlín 2009 per una de plata, però encara no hi ha la confirmació oficial. No fa esment, però, del cas de Maria Vasco, que també va ser tercera en els 20 km d'Osaka 2007 en una prova que va guanyar Kaniskina, una altra de les implicades. Kaniskina també ha estat suspesa per tres anys i dos mesos i Bortxin, el tercer campió olímpic inculpat, per vuit anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)