Handbol

Gonzalo impulsa l'equip de Cadenas cap als vuitens

Campionat del món. El conjunt espanyol tanca la primera fase amb un triomf solvent contra Eslovènia i es jugarà l'accés als quarts amb Tunísia

Eslovènia26


espanya30


L'equip espanyol, amb set catalans, ja és a punt per al xoc de vuitens de final del mundial, en què demà s'enfrontarà amb Tunísia. El conjunt de Manolo Cadenas, amb un recital de Gonzalo Pérez de Vargas a la porteria (17 aturades i 40% d'encert), va fer un altra pas endavant i va superar amb solvència la selecció d'Eslovènia, que va anar en tot moment a remolc. La solidesa defensiva habitual i la mobilitat i el criteri en atac van servir per tancar amb les millors sensacions una primera fase impol·luta, amb cinc victòries en cinc partits.

La primera meitat va estar marcada per l'excepcional actuació de Gonzalo Pérez de Vargas sota els pals, que va acreditar fins a 12 aturades en mitja hora de joc. A diferència del que es preveia i del que havia vaticinat el mateix Manolo Cadenas, Eslovènia va renunciar d'entrada a la seva velocitat habitual, com si volgués evitar l'intercanvi de cops amb Espanya. Va apostar per un ritme més aviat lent, i l'absència en l'equip titular del pitxitxi del torneig, l'extrem dret Dragan Gajic, ja va ser tota una declaració d'intencions. El conjunt espanyol va prendre la iniciativa des del primer moment, però les diferències no passaven dels tres gols. Tot i disposar de diverses superioritats, la campiona del món tampoc va poder acabar d'obrir forat en el resultat per culpa de les bones intervencions del porter rival, Primoz Prost. Dos penals seguits aturats per Gonzalo i la connexió amb Aginagalde van permetre que Espanya obtingués una màxima diferència de cinc gols (14-9), que es va reduir a quatre abans del descans.

Sota control

La segona meitat va ser tot un exercici de solvència per part de l'equip de Cadenas. No va acabar de sentenciar el partit, però va saber gestionar perfectament el seu avantatge i feia la sensació que tenia el partit controlat en tot moment. Cada pas endavant dels eslovens era respost amb la mateixa moneda pels campions del món. Amb el resultat en contra, els de Boris Denic van tornar a apostar per la velocitat, i Gajic, inèdit en el primer temps, va mostrar algunes espurnes del seu talent. Pel bàndol espanyol, però, van respondre Valero, en un moment molt dolç de forma, i el benjamí de l'equip, Alex Duixebàev, que va demostrar la seva capacitat en el llançament. Dues accions consecutives del central Bezjak van apropar els eslovens a només dols gols (27-25), però el conjunt de Cadenas, com en el matx contra Qatar, va tenir una resposta final de campió.

PROTAGONISTES

ESPANYA: Gonzalo, Rocas (2), Maqueda (1), Gedeón Guardiola, Viran, Cañellas (1 p.), Ugalde (3) –equip inicial– Sierra (p.s.), Tomàs (3), Raúl Entrerríos (2), Aginagalde (2), Andreu (1), Chema Rodríguez (1), Antonio García (3), Rivera (6, 2 p.) i Duixebàev (5). ESLOVÈNIA: Prost; Kavticnik (1), Natek (4), Bezjak (4), Skube, Spiler (1), Miha Zvizej (2) –equip inicial– Skof (p.s.), Dolenec (4, 1p.), Luka Zvizej (1), Gaber (1), Zorman (2), Kozlina, Gajic (5, 1p.), Bundalo (1) i Bombac. PARCIALS: 1-0, 4-3, 7-4, 8-7, 11-9, 14-10; 17-13, 19-16, 23-19, 26-21, 26-23 i 30-26. ÀRBITRES: Geipel i Helbig. Expulsat: Guardiola (42'), amb vermella directa. Exclusions: Cañellas (34') i Maqueda (53'), per part d'Espanya; i Kozlina (8' i 33'), Miha Zvizej (13' i 36') i Kavticnik (16'), per part d'Eslovènia. INCIDÈNCIES: abans de començar el partit es va guardar un minut de silenci en memòria del rei de l'Aràbia Saudita, Abdal·là bin Abdelaziz, mort als 90 anys a conseqüència d'una pneumònia.
En defensa hem ajudat molt la porteria, i en Gonzalo ha excel·lit. Hem anat esvaint els dubtes
Viran Morros
lateral de l'equip espanyol
En la primera fase hem anat de menys a més i afrontem el que vingui amb molt bones sensacions
Gonzalo Pérez de Vargas
PORTER DE L'EQUIP ESPANYOL

Qatar deixa fora Bielorússia

Tancada la primera fase del mundial, ja han quedat configurats els enfrontaments de vuitens de final dels grups A i B. Entre els partits d'ahir, va destacar la victòria del Qatar de Valero Rivera i Daniel Saric contra la Bielorússia de Siarhei Rutenka (26-22), que s'haurà de conformar a jugar les eliminatòries de consolació. La selecció amfitriona es va assegurar el segon lloc del grup i es jugarà l'accés als quarts de final amb Àustria. Els altres enfrontaments de vuitens seran: Croàcia-Brasil i Eslovènia-Macedònia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)