Més esport

Quinze catalans en el mundial de Suïssa

Esquí de muntanya. Jornet és el rival a batre. Orgué fa el seu debut internacional i Miró competirà per equips

Kilian Jornet lidera el grup de quinze esquiadors catalans que a partir d'avui participaran en el mundial d'esquí de muntanya en representació de la federació espanyola (Fedme). El cerdà ja ha demostrat que està en un bon moment de forma –va guanyar les dues curses de l'última copa del món, a Andorra– i que és el rival a batre a Verbier (Suïssa). Jornet participarà en les curses vertical, individual i per equips –fent parella amb Marc Pinsach– i en la prova de relleus. Només es perdrà l'esprint, que avui obre la competició i que no és cap de les seves especialitats.

Jornet va aconseguir un bronze (individual) i un or (cursa vertical) en l'últim mundial, a Pelvós (Occitània), en el qual els catalans van aconseguir cinc medalles. A Verbier, també tindrà opcions al podi Marc Pinsach, especialment en la cursa vertical, modalitat en què ha estat quart en les dues últimes proves de la copa del món, a pocs segons del podi. Oriol Cardona serà un dels favorits en la categoria promesa, en què és tercer en la classificació general de la copa del món. També farà parella amb el seu germà Nil en la prova sènior per equips.

Entre les noies, l'opció més ferma per a les medalles és Clàudia Galícia. L'osonenca ja ha aconseguit aquesta temporada dos tercers llocs en la copa del món, i no ha acabat cap prova fora de les cinc primeres. També caldrà parar atenció al debut internacional de Laura Orgué en esquí de muntanya. La igualadina, especialista en esquí de fons, disputarà la cursa vertical, en què s'espera que posi contra les cordes la francesa Leti Roux, que ha guanyat totes les curses aquesta temporada. A Verbier, a més, reapareixerà l'excampiona del món Mireia Miró, que només disputarà la prova per equips amb Marta Riba com a companya. Fa dos anys ja van fer parella en el mundial de Pelvós, en què van acabar quartes.

La competició s'obre avui amb la prova esprint de totes les categories, a partir de les 9 del matí.

Sènior
Gemma Arró
GREC Cerdanya
Nil Cardona
Ski Club Camprodon
Clàudia Galícia
UE Sant Joan de les A.
Kilian Jornet
CP Puigcerdà
Mireia Miró
UEC Gràcia
Laura Orgué
UE Urgellenca
Marc Pinsach
Colla E. Cassanenca
Marta Riba
Club d'Esquí la Pobla
Promesa
Oriol Cardona
Ski Club Camprodon
Marta Garcia
CE Calldetenes
Joan Reyné
Ski Club Camprodon
Júnior
Laura Balet
UE Sabadell
Júlia Casanovas
Ski Club Camprodon
Cadet
Pau Coll
CE Banyoles
Júlia Massagué
UE Vic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)