Atletisme

Alcalà, saba nova en mig fons

Atletisme. El corredor de 1.500 m del FC Barcelona és, amb 20 anys i 3 mesos, el més jove dels 24 atletes de la federació espanyola amb la marca mínima per competir en l'europeu de Praga

Marc Alcalà (FC Barcelona) ha estat l'últim dels atletes catalans a prendre el tren de l'europeu de Praga. Els 3:41.79 en els 1.500 m, acreditats divendres passat en un control a Sabadell, li han obert les portes de la primera cita internacional en categoria absoluta, però abans haurà de certificar la seva selecció amb una bona actuació en el campionat estatal d'Antequera, aquest cap de setmana. El migfondista de Gavà simbolitza com cap altre els aires de renovació que corren des de fa temps en l'atletisme català. De fet, Alcalà encara pertany a la categoria promesa i és, amb 20 anys i 3 mesos, el més jove dels 24 atletes de la federació espanyola que han aconseguit la mínima de participació europea. Els altres dos atletes del Principat amb el registre continental són Adel Mechaal (1.500 m i 3.000 m), de 24 anys i 2 mesos, i Victòria Sauleda (800 m), que, si es confirmés la llista actual, seria la benjamina de l'expedició, amb 22 anys i 5 mesos.

L'europeu de Praga no entrava en la programació inicial d'Alcalà, però els bons registres i les millors sensacions en les primeres competicions en pista coberta el van convèncer a apostar decididament per intentar aconseguir la marca continental (3:42.50). A les portes del campionat d'Espanya, els únics atletes que han acreditat el registre pertinent en 1.500 m són Adel Mechaal (3:38.30), que en principi es decantarà pels 3.000 m, Diego Ruiz (3:40.60), Manuel Olmedo (3:40.66) i el mateix Alcalà (3:41.79). Amb un títol en joc i en una cursa previsiblement tàctica, és gairebé impossible que cap altra atleta es pugui afegir a aquesta llista. Segons els criteris de selecció, els dos primers del campionat, sempre que tinguin la mínima, s'assegurarien la plaça per a Praga. “Olmedo és el gran favorit a la victòria, però la resta estem molt igualats”, vaticina Alcalà, que abans de la final de la prova reina –diumenge, a les 12.25 h– ja haurà de donar el millor de si mateix en les sempre complicades semifinals –dissabte, a les 20.35 h.

Marc Alcalà va començar a practicar atletisme amb només sis anys al CA Gavà, i sempre es va sentir atret per les proves de mig fons, amb el cornellanenc Reyes Estévez com a gran referència. En les quatre últimes temporades es pot vantar d'haver assolit el títol estatal de 1.500 m a l'aire lliure en categoria juvenil, júnior (2) i promesa. Amb aquests resultats ha pogut competir internacionalment en les diverses categories, i el curs passat ja es va imposar en una competició de nova creació, el campionat mediterrani sub-23, disputat a Aubagne (França). El deixeble de José Antonio Prieto representa la saba nova d'una distància, el 1.500m, que temps enrere havia estat l'orgull de l'atletisme estatal, però que actualment no viu el seu millor moment.

Mouad Mbarki, rècord de precocitat

Amb només 16 anys i 9 mesos, Mouad Mbarki és el més jove de 1.500m i de tots els inscrits en el campionat d'Espanya d'Antequera. El jove atleta del CE Montornès, nascut a la població marroquina de Kebir, encara haurà d'esperar un any per adquirir la nacionalitat espanyola, però pels seus registres ja figuraria al capdavant de la taula històrica de millors marques estatals en categoria juvenil (3:50.27). “Per Mouad, competir a Antequera és com un premi, ja que de moment no pot participar en els grans campionats internacionals de la seva categoria”, explica el seu entrenador Esteban Giménez, conscient que té una autèntica joia del mig fons per acabar de polir. El temps ho dirà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)