Atletisme

La carta amagada de Mechaal

Atletisme. El migfondista palamosí prioritza els 3.000 m en l'estatal, però podria abordar també les semifinals de 1.500 m, 10 minuts després, si els seus rivals no el forcen a un ritme massa exigent

El palamosí Adel Mechaal aspira avui (20.20 h) al títol estatal de 3.000 m i a la vegada segellar definitivament la seva selecció per a l'europeu de Praga. Aquest és l'objectiu prioritari a Antequera. El migfondista baixempordanès, però, té una carta amagada si la final dels 3.000 m no li suposa un desgast excessiu. “Si la prova és tàctica i només es corre a un ritme elevat en l'últim quilòmetre, tinc la intenció de disputar les semifinals de 1.500 m, 10 minuts després. I per què no intentar aconseguir dues medalles en el campionat? El propòsit és posar-me a prova perquè en l'europeu també hauré de córrer les semifinals divendres i l'endemà hi haurà la final”, explica l'atleta de l'AA Palamós.

Mechaal explica els seus plans a Antequera amb la boca petita, conscient que els seus rivals no li ho posaran gens fàcil. De fet, en els 3.000 m hi ha overbooking, amb sis atletes amb marca mínima (7:56.00) i només tres places disponibles: Jesús España (7:51.1), Roberto Alaiz (7:51.5), Carlos Alonso (7:52.0), Mechaal (7:52.34), Sebastián Martos (7:54.4) i Alberto Sánchez (7:55.8). “Víctor Garcia, que és el defensor del títol, ja ha dit que també vol aconseguir la mínima i podria forçar el ritme des del principi, juntament amb Jesús España, que és molt amic seu”, vaticina l'atleta català. Si la prova és lenta, el migfondista de l'AA Palamós té molts números per aconseguir la victòria, ja que és el més ràpid en els metres finals, i més després del gran registre acreditat divendres passat en els 1.500 m de Sabadell (3:38.30).

A l'espera de l'estratègia final de Mechaal, avui també es disputaran les semifinals de 1.500 m (20.35 h), amb la presència d'un altre dels atletes catalans amb mínima europea, el jove migfondista de Gavà Marc Alcalà (3:41.79). El gran favorit a la victòria, però, serà l'atleta sevillà del FC Barcelona Manuel Olmedo, que l'any passat ja va vèncer a Sabadell després d'un frec a frec final amb Mechaal. La final serà demà a les 12.25h.

La tercera catalana que hauria de segellar el seu bitllet per a l'europeu és Victòria Sauleda en els 800 m (2:03.40). L'atleta del New Balance lidera un rànquing amb notable presència catalana, amb Esther Guerrero (FC Barcelona) i Zoya Naumov (AA Catalunya), que també pugnaran per les places d'honor.

Les primeres medalles per a la delegació catalana, formada per una vuitantena d'atletes, haurien d'arribar en la sessió matinal, en el concurs de perxa que encapçala Dídac Salas. Aquest curs el blaugrana ha volat per sobre dels 5,40 m i tampoc té gaire lluny la mínima continental (5,55 m). Altres atletes amb aspiracions de pujar al tren de Praga són l'heptacampió Jackson Quiñónez (FC Barcelona) en els 60 m tanques (acredita 7.77 i necessita 7.74) i Àlex Rodríguez Pritchard (ISS l'Hospitalet) en els 800 m (1:48.97 i 1:48.50).

Entre els més ràpids

Més enllà de les pretensions continentals, els atletes del país també poden tenir un gran protagonisme entre els millors velocistes del campionat. Eduard Viles (CA Igualada) defensa el títol de 60 m al davant del madrileny del FC Barcelona Àngel David Rodríguez, absent l'any passat a Sabadell per una lesió. El sabadellenc Sergio Ruiz, tot i liderar el rànquing en 200 m (21.33), apostarà a Antequera per competir en els 60 m. La jove Cristina Lara (FC Barcelona) i Estela Garcia (València TiM) pugnaran per la supremacia de l'esprint, tant en els 60 m com en els 200 m.

LA FRASE

L'objectiu són els 3.000 m, però si la cursa és tàctica també vull fer els 1.500 m per posar-me a prova per a l'europeu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)