Atletisme

Cinc atletes catalans seran a l'europeu de Praga

Atletisme. Adel Mechaal, Pau Fradera, Marc Alcalà, Dídac Salas i Victòria Sauleda han estat seleccionats per viatjar a la República Txeca

Cinc catalans participaran en el campionat d'Europa d'atletisme en pista coberta, segons la llista de 32 atletes anunciada ahir per la Federació Espanyola d'Atletisme. Els seleccionats són Adel Mechaal (3.000 m), Dídac Salas (perxa), Marc Alcalà (1.500 m), Pau Fradera (400 m) i Victòria Sauleda (800 m). La competició tindrà lloc a Praga entre el 6 i el 8 de març.

L'últim a incorporar-se en aquesta llista va ser Dídac Salas (ISS l'Hospitalet), que tot just dimarts, a Malmö, va aconseguir la mínima en perxa amb la seva millor marca personal de sempre (5,55 m). Adel Mechaal (AA Palamós) tenia la mínima tant per als 1.500 m (3:38.30) com per als 3.000 m (7:52.34) –disciplines en què el cap de setmana passat va aconseguir un doblet històric en el campionat d'Espanya–, però només disputarà la distància més llarga. Això permetrà que Marc Alcalà (FC Barcelona) ocupi la tercera plaça disponible en la prova de 1.500 m –les dues primeres són de Diego Ruiz i Manuel Olmedo–, amb una millor marca aquest 2015 de 3:41.79, aconseguida en el campionat de Catalunya de Sabadell.

Pau Fradera (FC Barcelona) va rebaixar dos cops la mínima per a l'europeu de la seva prova (400 m) en el campionat d'Espanya. Primer va aconseguir un temps de 47.02 en l'eliminatòria –millor marca personal– i, després, el rebaixava fins a 46.87 en la final, en la qual va acabar segon. Victòria Sauleda (New Balance) serà l'única dona entre els cinc atletes catalans a Praga i disputarà la prova de 800 m gràcies al 2:03.40 que va fer a València a principi de mes. El cap de setmana passat no va poder aconseguir el títol del campionat d'Espanya en ser derrotada en la final per Esther Guerrero, que no va assolir la mínima per viatjar a Praga.

Les aspiracions de Mechaal

Adel Mechaal és, dels cinc seleccionats catalans, l'atleta més ben situat per aconseguir una medalla a la República Txeca. En una entrevista en aquest diari, després d'aconseguir l'impressionant doblet a Antequera, el palamosí comentava: “Jo somio en una medalla. Estic il·lusionat per aconseguir-ho, però he de ser realista i sé que no serà gens senzill. Sóc optimista i no puc anar-hi derrotat, perquè les meves marques són, ara per ara, de les millors d'Europa.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)