Atletisme

Jordi Rabionet no afluixa el ritme

Atletisme. Triomf del gironí a la mitja marató de Banyoles una setmana després d'haver guanyat amb rècord la MVV

Jordi Rabionet (TR Esports Parra) va ser el gran protagonista de la 21a edició de la Mitja Marató del Pla de l'Estany, disputada ahir amb 700 atletes inclosos els de la Volta a l'Estany i amb la principal novetat dels canvis en el recorregut, que passava pel centre urbà de Banyoles i els trams de pista per Porqueres i Camós.

El gironí, habitual aquest hivern en les curses del circuit gironí de cros i un dels corredors de referència de les comarques gironines, feia una setmana després que havia guanyat la Marató de les Vies Verdes amb 2h32:55, 5:23 menys que el rècord que havia establert el 2014 i en una cursa marcada pel vent. Completat el primer terç de cursa després de la Volta a l'Estany, Jordi Rabionet ja liderava la cursa en solitari i seguit de prop pel triatleta de categoria promesa Jakub Chara, segon al final (i primer local) i Dani Bayés; tercer i millor veterà. Un dels caps de cartell en les darreres edicions, Marcel Zamora, va causar baixa el dia abans de la cursa per unes molèsties i un cop havia confirmat la seva participació, si bé el seu germà Pau, especialista en proves de BTT i de llarga distància, va ocupar la sisena posició amb 1h15:55 –havia fet 1h14:50 quinze dies abans a Barcelona en el seu camí a la marató del dia 15.

La canadenca establerta a Serinyà Sara Kim Bonner va apuntar-se el triomf en la categoria femenina, més disputada. Elisabet Costa, en el seu debut en la distància, havia arribat a l'última recta amb Bonner, a qui no va poder aguantar un darrer i decisiu canvi de ritme. La també local Rosa Matamala va completar el podi femení.

En la vuitena edició de la Volta Popular a l'Estany el triatleta de Banyoles Marçal Gratacós es va apuntar el triomf.