Més esport

NATÀLIA VIA-DUFRESNE

MEDALLA DE PLATA OLÍMPICA I MUNDIAL DE VELA

“Reivindiquem un esport de base millor”

Creu que el ressò que tindrà aquest acte multitudinari del 19 de març serà un pas molt important perquè es retirin els greuges que denuncien?
M'agradaria pensar que sí, que serà un primer pas cap endavant. Crec que ho ha de ser perquè se'ns escolti tot el que demanem i denunciem. D'altra banda, també serà una via perquè es rectifiqui tot el que afecta tan negativament l'esport català i les federacions en concret.
De fet, la gent s'ha bolcat amb aquesta iniciativa amb gairebé 4.000 signatures, molt a prop de les 5.000 proposades.
Sí que és veritat i és una molt bona notícia. La gent de l'esport, que li agrada i que alhora hi està involucrada, som gent solidària i volem el millor per a l'esport català. Per tant, com més siguem més podrem fer, i més se'ns escoltarà.
Estem davant d'un possible declivi de l'esport català, ja que molts club corren el risc de desaparèixer?
Possiblement sí que està en perill tot l'esport català. Hi ha algunes reglamentacions que els clubs que duen a terme moltes de les activitats de manera molt altruista i amb bona voluntat no podran aguantar si les han de complir i hauran de tancar.
Com a exesportista d'elit, què creu
que li suposaran aquests greuges a
vostè?
Principalment el que vull és que l'esport de base pugui tenir les millors condicions possibles, ja que molts dels greuges que denunciarem entre tots en la manifestació del 19 de març fan molt de mal precisament a l'esport de base i a tot allò que l'envolta. Per tant, el que reivindiquem principalment és que tots aquells esportistes que comencen puguin tenir unes bones condicions.
Quines conseqüències pot tenir per a un esport com la vela?
Com tots els altres esports, aquestes
mesures establertes portaran un conjunt de conseqüències bastant negatives en general, i per això les federacions catalanes estan molestes. Però, és ben clar que els clubs més petits dins del món
de la vela seran els que notaran de primera mà les conseqüències més negatives de les noves mesures imposades.
I en què ho notaran més?
Sobretot en la càrrega administrativa i econòmica, que en molts casos serà impossible que puguin assumir. Això suposarà que molts d'aquests clubs desapareguin.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)