Atletisme

Duel kenyà i etíop a la vista

Atletisme. Lawrence Kimayo, Abraham Too, Bekana Daba Tolesa i Teferi Balcha, amb marques inferiors a 2h08, serà l'aposta de l'organització de la marató de Barcelona per intentar rebaixar el rècord del circuit (2h07:30), diumenge vinent

Quatre atletes amb marques inferiors a 2h08, els kenyans Lawrence Kimayo (2h07:01) i Abraham Too (2h07:02), i els etíops Bekana Daba Tolesa (2h07:04) i Teferi Balcha (2h07:35) encapçalen el cartell de la pròxima edició de la marató de Barcelona, que es disputa
diumenge vinent amb més de 19.000 inscrits. Més enllà de superar el rècord del circuit (els 2h07:30 de Jackson Kotut), qualsevol d'aquests corredors és conscient que un registre inferior a les 2h07 els obriria les portes de la marató de Nova York o Berlín, en la pròxima tardor. La prova es plantejarà amb l'objectiu de cobrir la mitja marató en 64 minuts, sabent que la segona meitat de la prova és més ràpida.

Entre els corredors d'elit, hi haurà un segon contingent d'atletes africans amb el propòsit de baixar de les 2h10. En aquest grup tampoc no hi faltarà la gran esperança local, el rubinenc Carles Castillejo, que per a la causa tindrà la col·laboració del seu company d'entrenaments Nacho Cáceres.

En categoria femenina, la gran candidata a la victòria és la kenyana Frashiah Nyambura, que ja va vèncer el 2014 a Barcelona amb 2h32:26. Les seves principals rivals seran les etíops Taemo Shumye, Belaynesh Shifera i Mula Diro. Més enllà de la pugna pel triomf, destaca del debut de l'exmarxadora olímpica Maria Vasco.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)