Tennis

Empleat del trimestre

Tennis. Pletòric, el treballador incansable David Ferrer lidera l'ATP 2015 tant en nombre de tornejos guanyats (3) com en el balanç de triomfs i victòries (18/1) amb gairebé 33 anys

L'abnegat xabià David Ferrer és, amb tres títols i un balanç de divuit triomfs i una sola derrota –contra el japonès Kei Nishikori en els vuitens de l'obert d'Austràlia–, el tennista de l'ATP que presenta millors números en aquest primer trimestre del 2015. Generalment oblidat a l'ombra de Rafa Nadal, Ferrer s'ha endut els tornejos de Doha, Rio de Janeiro i Acapulco i, amb Paco Fogués de tècnic i un alt grau de complicitat, ha millorat sensiblement els seus registres d'un 2014 prou complicat en què no va trobar la fórmula i va canviar d'entrenador a misses dites. L'any 2012, Ferrer va ser el tennista de l'ATP que es va endur més títols, amb un total de set tornejos guanyats, i ara ha tornat a mostrar el seu millor tennis amb 32 anys –en farà 33 el 22 d'abril en ple Open Barcelona Banc Sabadell– i 620 partits guanyats i 295 de perduts a l'esquena.

Quant a punts, però, és el quart en el rànquing denominat Cursa cap a Londres –determina els vuit que juguen la copa Masters a la capital britànica–, que suma els punts del curs rere Novak Djokovic, campió en l'obert d'Austràlia contra Andy Murray; Stan Wawrinka, semifinalista a Melbourne, i el mateix Murray. Un altre dels mèrits de Ferrer i que feia molts anys que no es veia és que va ser capaç d'alternar dos títols en dues setmanes consecutives –Rio i Acapulco– canviant de superfície. Va jugar sobre terra batuda el torneig brasiler i sobre pista dura el mexicà, acumulant deu triomfs seguits sense marge d'aclimatació i va igualar el registre del txec Ivan Lendl l'any 1985, que també es va coronar en dos tornejos amb canvi de superfície en setmanes consecutives. Amb el seu quart títol (2010, 2011, 2012 i 2015), a més, iguala els quatre de Thomas Muster en les quatre primeres edicions.

L'única derrota de Ferrer, la que va encaixar contra Nishikori a Melbourne en vuitens, es va consumar en un partit desgraciat que, a tall anecdòtic, no va poder jugar amb les seves sabatilles. Va trencar les que duia per la calor i el dia que va mirar de comprar-ne era festa i tot estava tancat. El xabià es va revenjar davant del japonès en la final d'Acapulco, un triomf significatiu davant del cinquè jugador de l'ATP. Quant a títols, el segueixen els suïssos Roger Federer i Stan Wawrinka amb dos títols cadascuna i un grup d'onze jugadors entre els quals hi ha Djokovic, Nadal i el mateix Nishikori amb un títol.

Respecte al nombre de triomfs i derrotes, Wawrinka acumula un més que respectable 15-2; Djokovic, un 13-2; Federer presenta un 11-1 i Murray, que encara no ha guanyat cap títol, acredita un 10-3 més discret. Nishikori i Berdych ja han arribat a 16 victòries. Així doncs, Ferrer serà un dels jugadors a tenir en compte en el primer Masters 1000 de la temporada que arrenca aquesta setmana a Indian Wells. És el vuitè favorit i jugarà la segona eliminatòria contra el croat Ivan Dodig o el portuguès João Sousa.

ADAPTACIÓ EXPRÉS

Va guanyar un títol en terra batuda i un altre en pista dura en dues setmanes seguides
Per punts. Cursa cap a Londres
1r. Novak Djokovic
2.385 punts
2n. Stan Wawrinka
1.590 punts
3r. Andy Murray
1.460 punts
4t. David Ferrer
1.430 punts
5è. Tomas Berdych
1.350 punts
Rànquing ATP
1r. Novak Djokovic
13.205 punts
2n. Roger Federer
9.205 punts 3r. Rafa Nadal
5.675 punts
4t. Andy Murray
5.425 punts 5è. Kei Nishikori
5.415 punts 8è. David Ferrer
4.535 punts
Per títols
1r. David Ferrer
3
2n. Roger Federer
2
2n. Stan Wawrinka
2
Per victòries
1r. David Ferrer
18/1
2n. Kei Nishikori
16/3
3r. Tomas Berdych
16/4
4t. Stan Wawrinka
15/2
5è. Novak Djokovic
13/2

IGUALA EL MITE

Cap altre tennista ho havia aconseguit des que Ivan Lendl ho va fer l'any 1985

LA RATXA

Ha encadenat deu triomfs i arriba fort a Indian Wells, el primer Masters 1000
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)