Ciclisme

La Volta de la flor i nata

Ahir es va presentar la cursa catalana, que comença dilluns que ve amb la presència de noms il·lustres com els del català Rodríguez (Katuixa), defensor del títol, i Contador (Tinkoff), Froome (Sky), Valverde (Movistar) i Van Garderen (BMC)

D'aquí a una setmana, l'elit del ciclisme mundial se citarà a les carreteres catalanes. Els noms més il·lustres del pilot actual continuen donant molta vida a una de les curses per etapes més antiga del calendari, la Volta Ciclista a Catalunya, que es va presentar ahir al Museu Melcior Colet de Barcelona i que comença dilluns que ve a Calella. Enguany, el cartell l'encapçalen el defensor del títol, el català Joaquim Rodríguez (Katuixa), i el guanyador de l'edició anterior, l'irlandès Dan Martin (Cannondale Garmin); els aspirants i vencedors del Tour –l'espanyol Alberto Contador (Tinkoff) i el britànic Chris Froome (Sky)–, a més del nord-americà Tejay van Garderen (BMC), l'espanyol Alejandro Valverde (Movistar) –vencedor el 2009–, el francès Romain Bardet (AG2R), l'italià Fabio Aru (Astana) i el colombià Rigoberto Urán (Etixx-Quick Step). També es podria ressaltar que els tres primers classificats del rànquing mundial del 2014 –Contador, Valverde i l'australià Simon Gerrans (Orica)– correran a Catalunya.

És indubtable, doncs, que la bona impressió que causa la Volta, amb llicència al World Tour fins al 2016, atrau la flor i nata del ciclisme mundial i, de retruc, aquesta presència i la repercussió que genera (televisat a 160 països) es converteixen en una alenada d'aire fresc per a una prova que ha viscut situacions econòmiques complicadíssimes i que d'aquí a cinc anys celebrarà l'edició del centenari.

Mantenen la fórmula

Els organitzadors de la Volta a Catalunya conserven l'esquelet del recorregut dels últims anys, que dóna joc i que fa que hi hagi incertesa de cara a la victòria definitiva fins al circuit final de Montjuïc. Les tres primeres etapes, amb tímids obstacles muntanyosos situats estratègicament en el tram final, propiciaran alguna escapada, encara que, si no es consolida, la sentència s'escriurà a l'esprint. En principi, no hi hauria d'haver diferències entre els favorits, tot i que hi ha mil circumstàncies que poden provocar pèrdues de segons, sempre molt valuosos en una cursa en què, per exemple, l'any passat hi va haver set segons de diferència entre el primer i el tercer, i l'edició anterior a Purito se li va escapar la victòria per disset segons. Al centre de la Volta se situarà l'etapa reina –entre Tona i la Molina– que ha de destriar el gra de la palla. A continuació, dues jornades obertes i incertes òptimes per als caçaetapes, encara que els favorits no es podran relaxar depenent de com hagi quedat la general després de la muntanya. Barcelona, un cop més, i les voltes al circuit de la muntanya olímpica establiran sentència.

Calella acollirà la sortida de la cursa per quart any consecutiu. Mataró, Girona, la Molina (Alp), Valls i Barcelona repeteixen respecte al 2014 amb un inici o un final d'etapa. En aquesta edició hi ha quatre poblacions que ja havien figurat en el recorregut de la Volta en algun moment i que enguany tornen: Olot, Tona, Cervera i Port Aventura.

PROTAGONISTES

Tenim la sort de disposar d'una participació d'autèntic luxe, el bo i millor de cada casa
Rubèn Peris
director de la volta ciclista a catalunya

NOVETATS

Olot, Tona, Cervera i Port Aventura tornen a acollir inicis o finals d'etapa

PUNTS FORTS

El final del quart dia a la Molina i la cloenda a Montjuïc han de dictar sentència
Res millor que l'esport com a estructura d'estat i per donar a conèixer el territori
Josep Salom
delegat d'esports de la diputació de barcelona
És una Volta de primer ordre que s'ha d'aprofitar. És un esdeveniment de tot el país
Ivan Tibau
secretari general de l'esport

Una subhasta per viure la Volta des de dins

La Volta Ciclista a Catalunya dóna l'oportunitat als aficionats de seguir una etapa des de dins del pilot, i per això ha impulsat la iniciativa Viu la Volta 2015, una experiència única i exclusiva. L'organització ofereix la possibilitat de seguir la setena etapa de la cursa catalana, que se celebrarà diumenge amb sortida i arribada a Barcelona, des del cotxe del jurat tècnic, que circula davant del pilot. Els interessats hauran de participar en una subhasta pública que es realitzarà a través de la web: www.ebay.es des d'ahir a les 09:52 fins al dia 26 de març a les 09:52:14. Ahir, el preu estava situat als 100 euros. El guanyador també s'endurà un mallot del líder de la Volta.

En la mateixa línia, els organitzadors han impulsat una altra subhasta, la d'un mallot del líder firmat, en el mateix lloc web.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)