Ciclisme

Hermida aconsegueix salvar un dia dur i ja és tercer

Ciclisme. El cerdà puja un lloc en la general de la Cape Epic tot i ser quart en una etapa en la qual va afirmar “haver patit el que no està escrit”

“De veritat, he patit molt. Des del matí que he tingut alguns problemes a l'estómac i em trobava malament, però el ritme que han imposat els txecs, tant el Topeak [Kristian Hynek] com [Jaroslav] Kulhavi, ho ha empitjorat tot!”, deia ahir Josep Antoni Hermida en el vídeo que publica cada dia a les xarxes socials un cop finalitzada l'etapa de la Cape Epic. Ahir, el missatge el transmetia des d'una banyera de gel i sense el mallot, en una imatge que confirmava com ho havia passat de malament durant la tercera etapa en línia de la cursa sud-africana, disputada a 30 graus de temperatura. “Ha estat una jornada de sobreviure, perquè tot el dia que em trobava malament i fins i tot tenia ganes d'anar al lavabo, però l'únic que he fet és estar a roda i, al final, hem obtingut un gran resultat perquè hem acabat quarts de l'etapa i ens hem posat tercers, però en els últims 15 quilòmetres he patit el que no està escrit”, afegia sobre el patiment, abans d'acabar amb un missatge d'agraïment al seu company d'equip: “Començo a pensar com un maratonià, i això és molt dur per a un cross country rider. Així que moltes gràcies, Rudi, perquè has fet tota la feina tu en els darrers quilòmetres i ha estat increïble”, deia abans d'acomiadar-se amb la incògnita de veure com es recuperaria per a l'etapa d'avui, d'11 quilòmetres i 2.000 metres de desnivell que té la sortida i arribada a Worcester. “Gràcies pel gran detall, t'he vist patir tant i durant tant de temps que si haguessis estat un animal t'hauria disparat per aturar la teva misèria”, escrivia l'holandès a Twitter tot just acabada l'etapa en la qual els dos Multivan - Merida van ser quarts a 3:21 de Sauser i Kulhavy (Specialized), vencedors de l'etapa reina amb 5h01:17 i líders de la general amb 7:21 sobre els txecs del Topeak i 10:52 sobre el conjunt del cerdà, que puja un lloc respecte a l'etapa anterior i té 2:41 sobre els quarts, Platt i Huber (Bulls). El 2014 Hermida va acabar la cursa en solitari per una lesió de Van Houts i, el mes passat, tampoc van acabar l'ABR per uns problemes al·lèrgics –ja el van afectar fa un any a Sud-àfrica, quan eren líders a la general i va tenir una intoxicació alimentària.

Antonio Ortiz i David Rovira (Buff) ocupen el lloc 34 en la classificació general –el 28 de la categoria màster–després d'entrar en la 36a posició ahir, i Jordi Puig i Marc Trayter (Scalebikes C. Juià), el 129 després de completar l'etapa en 7h03:53.

Tres proves de BTT, diumenge

La delegació de Girona de la FCC va anunciar les tres proves de BTT que es duran a terme aquest diumenge: l'Enduro Les Gavarres, la Marxa de Sant Jordi Desvalls i la Marxa del Suro corresponent al circuit Donabike. La primera és la que es disputa a Fitor i amb diferents trams cronometrats que començaran a les 8 del matí –dissabte a la tarda es farà una prova de promoció de l'enduro per a nens i nenes–; la segona, la dotzena edició de la marxa que organitza el club de Sant Jordi, amb rutes de 30 i 20 quilòmetres, que comença a les nou al pavelló municipal, i la tercera, la segona edició d'una marxa exclusiva per a dones que organitza el CC Palafrugell i que té un circuit de 20 quilòmetres i un de 13 –la sortida és a les deu al bar Can Girbal de la plaça Nova.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)