Ciclisme

Hermida aixeca el cap i s'aferra al podi

Ciclisme. El cerdà es manté tercer en la general de la Cape Epic a tres dies del final i després de ser sisè ahir

Dos minuts i cinc segons és el marge que tenen Josep Antoni Hermida i Rudi van Houts (Multivan Merida) respecte als quarts de la general de la Cape Epic –Platt i Huber (Bulls)– després de la quarta etapa en línia, disputada ahir amb 111 quilòmetres i 2.000 metres de desnivell positiu acumulat amb sortida i arribada a Worcester. El cerdà i l'holandès van ser sisens a 5:24 dels vencedors, els locals Buys i Beukes (Scott), i a 1:50 dels líders, Sauser i Kulhavy (Specialized), a qui ara tenen a 12:45. “M'he trobat molt millor que ahir, els problemes de l'estómac van millorant i, la veritat, amb una mica de sals i un Fortasec, tot s'arregla”, afirmava Hermida a la zona de meta, refet respecte al calvari que va passar el dia abans (128 i 2.300) a causa d'uns problemes estomacals que va poder salvar gràcies al seu company d'equip. “He patit molt més, segurament per les cames i pels dies que fa que pedalem, però avui hem acabat al davant i amb una diferència molt petita. M'he trobat molt millor i el més important és que encara queden tres dies i moltes coses per fer”, hi afegia en referència a l'avantatge que tenen respecte als Bulls quan queden tres dies per finalitzar la cursa per etapes amb més nivell del calendari internacional –és la que dóna punts UCI de categoria especial–. L'etapa d'avui, la cinquena, té 117 quilòmetres i 2.500 metres de desnivell positiu acumulat (l'última que supera els 100 quilòmetres) entre Worcester i Wellington.

Protagonisme ceretà

El desplegament logístic i mediàtic de la Cape Epic és impressionant –626 parelles van començar-la, diumenge passat en el pròleg–, tal com ho demostra que durant l'etapa un helicòpter segueix les evolucions de la cursa per captar també imatges per als posteriors resums audiovisuals. Ahir, en el clip de caigudes, David Rovira va ser caçat per la càmera en una caiguda sense conseqüències.

El company habitual d'Hermida en els entrenaments del Lobby ceretà i Antonio Ortiz (Buff) van acabar en el lloc 37 i, a la general, ocupen el 34. Jordi Puig i Marc Trayter (Scalebikes C. Juià), el 159, a dues hores i mitja després dels problemes mecànics d'ahir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)