Ciclisme

“Hi haurà els millors del món i vénen a guanyar”

Ciclisme. El director de la Volta, Rubèn Peris, destaca el cartell de la cursa que començarà dilluns a Calella i recorda que no ha estat fàcil aconseguir entrar en el circuit mundial

Contador, Froome, Purito, Valverde, Van Garderen, Martin difícilment coincidiran en gaires ocasions aquesta temporada. Alguns d'ells sí que coincidiran en el Tour de França, on aspiren a vestir-se de groc a París. Catalunya tindrà el privilegi de veure'ls rodar plegats a partir de dilluns que ve en la Volta. Aquest privilegi és un dels actius principals de l'organització a l'hora de reivindicar la prova. “Els millors ciclistes del món seran a la Volta. Hi tenim el bo i millor de cada casa”, va destacar el director de la prova, Rubèn Peris, ahir a El Punt Avui Televisió. A més, hi va afegir que no només hi participaran, sinó que vindran a competir. “Hi haurà molt de joc. Els corredors vénen a guanyar perquè la Volta és a la màxima divisió ciclista i dóna molts punts”, va afirmar. Peris va recordar que precisament l'entrada al World Tour havia estat clau per reflotar la prova després d'uns anys complicats per quadrar els números. “Va arribar un moment que vam insistir molt per entrar-hi. Si no ets a dalt no hi ha una gran participació ni un gran recorregut, no ets ningú. No som una empresa i la nostra obligació tan sols és cobrir el pressupost. Anem tirant endavant any rere any, amb molt de suport de les institucions”, va explicar.

La passada edició de la Volta va arribar a llars d'uns 160 països i enguany s'espera que la difusió mantingui aquestes xifres. Aquest és un altre dels actius de la cursa i un reclam per atreure inversors. Al mateix temps, la cursa és una plataforma de promoció per a Catalunya amb vista al turisme. “Venem país, la Volta és quelcom més que un esport. S'exporta Catalunya arreu del món”, va reconèixer el dirigent.

Venem país, la Volta és quelcom més que un esport. S'exporta Catalunya arreu del món
Hi haurà molt de joc. Els corredors vénen a guanyar perquè la Volta és a la màxima divisió ciclista i dóna molts punts
Va arribar un moment que vam insistir per ser al World Tour. Si no ets a dalt no hi ha una gran participació ni un gran recorregut, no ets ningú
Anem tirant endavant any rere any, amb molt de suport de les institucions
Rubèn Peris
DIRECTOR DE LA VOLTA CICLISTA A CATALUNYA

Es presenta La Purito Andorra

La marxa cicloturista Purito Andorra 2015 es va presentar ahir al Centre Cultural i de Congressos de Sant Julià de Lòria. És organitzada per l'Sprint Club Andorra, en col·laboració amb el govern d'Andorra, i es disputarà el 9 d'agost. El recorregut de la marxa serà el mateix que el de l'onzena etapa de la volta a Espanya: 145 km, 5.200 metres de desnivell positiu i sis ports (Beixalís, Ordino, la Rabassa, la Gallina, Comella i Cortals). L'organització presenta un recorregut alternatiu i lleugerament menys dur de 80 quilòmetres i 3.500 metres de desnivell positiu amb quatre ascensions (la Rabassa, la Gallina, la Comella i Cortals d'Encamp).

El nou estirabot de Tinkov

El Tinkoff-Saxo és vuitè en el rànquing del World Tour després de les primeres proves i abans de les grans clàssiques i voltes. Res preocupant, doncs, per a un equip amb Alberto Contador, Peter Sagan, Rafal Majka, Roman Kreuziger, Ivan Basso, etc. Tanmateix, l'impulsiu patró de l'equip, Oleg Tinkov, ha exigit resultats immediats al director esportiu, el danès Bjarne Riis, i que incrementi la pressió als ciclistes, segons va publicar el diari francès L'Équipe. Li ho va exigir diumenge, després que el colombià Nairo Quintana (Movistar) mostrés la seva superioritat a les rampes del Terminillo i aconseguís un avantatge clau respecte a tots els rivals, incloent-hi Contador, que al final li permetria obtenir la victòria final a la Tirrena. Al mateix temps, en la París-Niça el líder del conjunt rus, el polonès Majka, va acabar a 40 minuts de l'australià Richie Porte. “Un gran talent sempre ha d'estar sota pressió, la seva o la de Déu. I quan es té un contracte de molts milions d'euros encara més”, va assegurar Tinkov. I hi va afegir que “l'equip està format per atletes i directors esportius, no per princeses lleugeres”. Els estirabots de Tinkov no són una novetat. El 2013 va criticar sense embuts al Twitter l'actuació de Contador en el Tour: “El seu rendiment no lliga amb el seu salari. És massa ric i no té gana.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)