Més esport

Fourcade guanya el quart títol de la copa del món

Biatló. El català, segon en el rànquing històric de títols, és el primer biatleta de la història que en guanya quatre de manera consecutiva

Martin Fourcade va conquerir ahir el seu quart títol absolut de la copa del món de biatló i el dotzè en alguna de les especialitats després de ser quart en la persecució de l'última prova de la temporada, a Khàntia-Mànsia. El català iguala en el segon lloc del rànquing històric de títols el francès Raphaël Poirée i l'alemany Frank Ullrich, i només el supera, amb sis corones, el noruec Ole Einar Bjorndalen. Fourcade és el primer, però, que guanya quatre títols de manera consecutiva. La victòria d'ahir va ser per al canadenc Nathan Smith (32:04.9), que va estar acompanyat en el podi per l'alemany Benedikt Doll (a a 24.0) i el rus Anton Xipulin (a 35.7). El germà de Martin, Simon Fourcade, va acabar en l'onzè lloc (a 1:46.9).

A més dels quatre títols absoluts i dotze en les especialitats de la copa del món, el biatleta de la Llaguna, de 26 anys, acumula 40 victòries parcials. També ha guanyat dos ors i dues plates olímpiques i quinze medalles en mundials (sis d'or). Avui tancarà el curs en la prova de sortida en massa.