Més esport

ALBERT BATALLA

“El mundial és un aparador per al Pirineu”

La Seu d'Urgell i Sort van ser escollides dissabte com a seus del mundial de piragüisme del 2019. Quina repercussió pot tenir?
L'any 2009, en el mundial d'eslàlom que vam fer a la Seu d'Urgell, l'impacte econòmic va ser d'uns dos milions d'euros, comptant també les jornades prèvies a l'inici del mundial i els entrenaments classificatoris per als Jocs Olímpics de Londres [2010]. En aquesta ocasió, però, hi haurà més atletes perquè, en el cas de la Seu d'Urgell, farem el descens a més de l'eslàlom. A Sort, on es farà l'estil lliure, se m'escapa l'impacte que pot tenir. Serà molt positiu, això segur.
Com ha valorat la federació internacional que la candidatura tingués dues seus?
Van rebre d'una manera molt positiva la proposta conjunta d'integrar les tres disciplines en un mateix campionat. Serà la primera vegada que això passa. No s'havia fet mai encara. En el cas de la Seu d'Urgell, serà la competició més important que s'hi haurà disputat després dels Jocs Olímpics de Barcelona. A més, el mundial del 2019 serà classificatori per als Jocs del 2020 i això farà que encara vinguin més atletes i sigui un mundial més important.
El mateix dia que la Seu d'Urgell i Sort es convertien en seu del mundial, el secretari d'estat per a l'Esport, Miguel Cardenal, deia que el procés seria un obstacle perquè Catalunya organitzi grans competicions internacionals. Què en pensa?
Ara no em toca valorar-ho. Estem en un moment de celebració per haver-nos convertit en la seu del mundial de piragüisme del 2019. Hi ha molta feina per endavant. El repte d'organitzar un mundial com aquest amb garanties d'èxit és molt important.
Quina repercussió pot tenir per al turisme del Pirineu?
Un esdeveniment com aquest és un gran aparador que et permet mostrar-te no només com a destinació d'alt nivell per a aquest esport, sinó també com a destinació turística. El fet de ser candidatura conjunta amb Sort ens permet vendre el Pirineu, que des del punt de vista turístic ens interessa molt promoure. A més, el nou aeroport de la Seu d'Urgell serà un element més que ens podrà ajudar a portar gent.
Aquesta competició és important, però el Pirineu anhela poder organitzar els Jocs Olímpics d'hivern del 2026. Com està ara la precandidatura?
Hi ha tot el treball fet per a la candidatura que es volia presentar per als Jocs del 2022. És molta feina avançada, i hi ha certes coses que ja s'han posat en marxa, com per exemple el programa d'esport blanc que s'està aplicant a les escoles del Pirineu amb l'objectiu de generar planter. L'any passat es va fer la prova pilot i aquest any s'ha estès a més escoles. Si volem tenir campions d'hivern el 2026 s'han de començar a formar en aquests moments. Uns Jocs situarien el Pirineu al món. Des d'aquesta punt de vista, es tracta d'una aposta molt important. La projecció internacional seria espectacular. Cal apostar-hi tant com puguem.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)