Ciclisme

Triomf estratègic

L'espanyol Valverde (Movistar) es va imposar a Olot i va celebrar el 90è triomf, que li serveix per agafar deu segons de diferència respecte a Contador i Froome i situar-se quart d'una general que continua liderada per Paterski

L'espanyol Alejandro Valverde (Movistar) no recordava l'última victòria en un esprint relativament pla i envoltat de velocistes com ara el seu company d'equip José Joaquín Rojas. És normal, no és la seva especialitat. Ahir, però, es va veure capaç d'adjudicar-se la victòria en la segona etapa amb final a Olot i no va desaprofitar l'oportunitat de provar sort. No només era per les ganes de celebrar la primera victòria important de la temporada ni perquè tingués pressa per arribar als noranta triomfs, sinó per embutxacar-se els deu segons de bonificació, importants en una cursa tan ajustada i amb poc marge per establir diferències. El cap de files del Movistar s'avança lleugerament (deu segons) als altres favorits (Contador, Froome, Martin...) i s'acosta al podi. De totes maneres, els tres protagonistes de la jornada inicial, el polonès Maciej Paterski (CCC), el francès Pierre Roland (Europcar) i el belga Bart de Clercq (Lotto), continuen al capdavant de la general amb gairebé tres minuts de diferència, que haurien de conservar avui en l'etapa amb inici i final a Girona, però que hauran de defensar amb dents i ungles demà en la jornada reina.

Ahir, els aventurers de la jornada no van gaudir de la distracció del pilot com havia passat dilluns. El balear Lluís Mas (Caja Rural-RGA), l'etíop Tsgabu Grmay (Lampre-Merida), el neozelandès Sam Be·ley (Orica-GreenEdge) i l'holandès Tom Stamsnijder (Giant-Alpecin) es van escapar en el quilòmetre 15, poc després del segon pas per Mataró, en una jornada en la qual la pluja es va convertir en una companyia inseparable. L'escapada es va mantenir durant més de 100 quilòmetres, però sempre controlada pel pilot, que la va engolir a terres garrotxines, quan faltaven menys d'una vintena de quilòmetres per a l'arribada.

La pujada a Castellfollit de la Roca, catalogada de tercera categoria, no va causar cap impacte selectiu entre els grans, però sí que va acabar de deixar enrere alguns dels pocs velocistes que competeixen en la Volta. El Movistar va accelerar el ritme en el tram final per controlar l'esprint. Les apostes, òbviament, les acaparava Rojas, major especialista, però a l'hora de la veritat Valverde va sorprendre amb una victòria que al final encara podria adquirir més valor. El murcià acumula noranta victòries amb èxits tan destacats com la Vuelta, la Lieja, la Fletxa Valona, etapes del Tour de França i la Volta.

La resta de favorits van creuar la meta amb el grup capdavanter i no van cedir més temps que el propi de les bonificacions. El català Eduard Prades (Caja Rural) va encadenar una segona jornada ben resolta i va firmar una setena posició que el manté com a millor català en la general gràcies a la quinzena posició.

2a etapa
1r A. Valverde (Movistar)
5:02.49
2n J.J. Rojas (Movistarr)
m.t.
3r M. Elmiger (IAM)
m.t.
4t J. Hivert (Bretagne)
m.t.
5è W. Kelderman (Lotto)
m.t. 6è J. Simon (Cofidis)
m.t.
7è E. Pradas (Caja Rural)
m.t.
8è F. Silvestre (Trek)
m.t.
9è P. Kotxetkov (Katuixa)
m.t.
10è D. Malacarne (Astana)
m.t.
General
1r M. Paterski (CCC)
4:33.41
2n P. Rolland (Europcar)
a 0:04
3r B. de Clercq (Lotto)
a 0:08
4t A. Valverde (Movistar)
a 2:40
5è J.J. Rojas (Movistarr)
a 2:44
6è M. Elmiger (IAM)
a 2:46
7è W. Poels (Sky)
a 2:47
8è N. Roche (Sky)
a 2:48 9è D. Martin (Cannondale)
a 2.49
15è E. Prades (Caja Rural)
a 2:50
93è A. Losada (Katuixa)
a 3:10
142è M. Soler (Movistar)
a 21:06
144è D. de la Cruz (Etixx)
m.t

Tornen els Àngels en el recorregut de Girona

La tercera etapa de la Volta culminarà, una edició més, a l'àmplia avinguda Emili Grahit de Girona. Com els dos primers dies, la principal incògnita és saber si el vencedor sortirà d'un esprint o bé alguns aventurers aconseguiran fer arribar a bon port una escapada. En aquest sentit, cal destacar que els Àngels tornen al recorregut i que es pujaran dues vegades. Després del segon pas quedaran 6 km.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)