Tennis

Badosa supera Zheng i torna a enlluernar a Miami

Tennis. La jove de 17 anys de Begur (419a del món) va derrotar la tennista xinesa (75a) per 6-1 i 7-5 i ja és als setzens de final en el seu debut WTA

La jove tennista de Begur de 17 anys Paula Badosa es va plantar ahir com qui no vol la cosa en la tercera eliminatòria del Masters 1000 de Miami –setzens de final– en el seu debut en un quadre WTA de tanta qualitat com el del torneig nord-americà, en què hi ha les millors tennistes del món, amb Serena Williams (1) i Maria Xaràpova (2) de caps de cartell. Tot i ser la 419a del món, la catalana va tornar a jugar amb desimboltura i va superar la xinesa de 21 anys Saisai Zheng (75a) per 6-1 i 7-5 en una hora i 33 minuts. Dimarts havia vençut, també contra tot pronòstic, la txeca Petra Cetkovska (89a). La catalana va trencar fins a vuit cops el servei de l'asiàtica (8/11) i només va cedir tres vegades el seu (3/11). Va ser, en definitiva, molt superior amb el servei, i va guanyar el 62% dels punts amb el primer i el 34% amb el segon. La seva rival només va acreditar un 48% amb el primer i un paupèrrim 19% amb el segon. La seva rival en la tercera eliminatòria –setzens de final– serà la txeca Karolina Pliskova (14), una de les jugadores amb millor servei del món que ha fet eclosió aquesta temporada. Badosa, doncs, ha donat la raó als organitzadors que van confiar en ella atorgant-li una invitació per al quadre perquè és una tennista amb futur i també gràcies al fet que la catalana, nascuda a Nova York, també té la nacionalitat nord-americana i és seguida per la federació nord-americana. El seu ascens en el rànquing serà vertiginós quan la WTA l'actualitzi. “He fet un bon partit. He sortit molt motivada i amb moltes ganes. Estava molt nerviosa al final, quan pensava que estava en la tercera eliminatòria, perquè no és normal. Per això estic molt contenta. En principi m'esperava jugar un sol partit i disfrutar de l'experiència”, va dir Badosa al final del duel.

La jove de 17 anys ha començat aquest curs una nova etapa entrenant a Barcelona a les ordres de Xavi Budó, el tècnic que, juntament amb Marc Casabó, guia també la tennista Carla Suárez (12). La canària fa una temporada excepcional i ahir va escombrar la belga Stefanie Voegele (103a) per 6-3 i 6-1 en 69 minuts.

Albert Ramos també està fi

El tennista mataroní Albert Ramos (67è de l'ATP) va superar la primera eliminatòria de Miami amb un triomf meritori contra el portuguès João Sousa (53è) per un doble 6-2 en una hora i 13 minuts. “Un triomf carregat de mentalitat”, va dir en el seu compte de Twitter el seu tècnic, José María Díaz.

Ramos està fent una bona temporada i té un balanç de set triomfs i sis derrotes. En el Masters 1000 d'Indian Wells va superar dues eliminatòries. El seu rival serà el francès Adrian Mannarino (28).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)