Tennis

La revolució russa

Barcelona Open Banc Sabadell. El jove de 17 anys Rublev va derrotar Verdasco el dia del debut plàcid de Nishikori. Robredo i Montañés, amb remuntada, van signar el doblet català

L'emperador Kei Nishikori va arrencar sense dubtes al Barcelona Open Sabadell i va consumar una victòria previsible contra el rus Teimuraz Gabaixvili –6-3 i 6-4 en 68 minuts–, que va haver d'acotxar el cap davant la classe de l'asiàtic, el vigent campió del Godó, primer cap de sèrie i número 5 del món. Dos breaks, un en cada set –primer i cinquè jocs–, van ser suficients per segellar l'accés als vuitens de Nishikori, que se les haurà amb el vencedor del duel entre el colombià i finalista el 2014 Santiago Giraldo i el portuguès João Sousa.

La placidesa del triomf del japonès va contrastar amb la trompada i danys col·laterals dialèctics del madrileny Fernando Verdasco, derrotat pel jove rus de disset anys procedent de la fase prèvia Andrei Rublev (329è de l'ATP) per 7-6 (4) i 6-3 en una hora i 32 minuts. El campió del torneig l'any 2010, que aquesta temporada va batre Nadal a Miami, es va veure desbordat per l'ímpetu del jove de disset anys i al final del partit el va acusar de ser “un mal educat” a la pista, tot i que no va precisar-ne els motius. Verdasco, que va admetre que havia estat a punt de renunciar al Godó per saturació, perdia 5-3 el primer set i el va allargar només amb ofici contra un rival que va netejar cada cop més les línies a mesura que avançava el partit. Sigui com vulgui, Rublev, que va passar per l'acadèmia de Guillermo Vilas a Calvià en l'etapa de formació, va acabar amb estrebades però va mantenir la calma i va tancar en la sisena pilota de partit. Procedent de la prèvia, entre els seus mèrits anteriors destaquen un títol de Roland Garros júnior. La d'ahir va ser la cinquena victòria ATP i avui l'espera l'italià Fabio Fognini (13).

El castellonenc Roberto Bautista (7), per la seva banda, va accedir als vuitens revenjant-se del brasiler Thomaz Bellucci per un clar 6-3 i 6-4. Bautista va perdre amb Espanya un dels punts decisius de l'eliminatòria de copa Davis davant del Brasil contra aquest jugador, una desfeta que li va reportar crítiques perquè l'equip de Carles Moyà va baixar. Bautista va plasmar la diferència entre el 16è de l'ATP i el 75è.

El lituà Ricardas Berankis, per la seva banda, tenia la intenció de revenjar-se d'Albert Montañés, que el 2013 el va batre a Barcelona, però va quedar amb un pam de nas: 1-6, 6-4 i 7-5. Tot i que va disposar de dues pilotes de break en el primer joc i dues més en el tercer –malbaratades–, quan Berankis va prémer l'accelerador, el veterà rapitenc –deu anys més que el seu rival– no va trobar solucions. Però el català va renéixer amb un break i va anivellar el partit. El lituà va aixecar la veu amb un trencament en el primer joc del tercer set i va consolidar el servei (0-2). Però l'ebrenc, impulsat pel públic, va tornar a renéixer amb un break imprescindible en el desè joc, va guanyar el seu servei (6-5) i va tancar amb un altre trencament.

Em torno boig celebrant punts però no sóc un maleducat. No deu ser fàcil per a Verdasco cedir amb un noi de 17 anys
Andrei Rublev
Ell fa cops plans, però el partit ha estat còmode. En vuitens, prefereixo Granollers: és amic meu i de casa
Tommy Robredo
Ha estat el primer partit de l'any en terra batuda i no ha estat fàcil, però la veritat és que m'he sentit molt bé
Kei Nishikori
Sabíem que el rival seria complicat perquè entra molt dins la pista amb tirs molt ràpids. Estic molt content
Albert Montañés

El Nadal-Almagro està servit

Rafa Nadal (2) debutarà avui en la segona eliminatòria contra el murcià Nicolás Almagro en un partit carregat de morbositat contra el seu botxí l'any passat en vuitens. Almagro va superar ahir l'italià Paolo Lorenzi per 3-0 i retirada i arribarà fresc.

També entrarà en acció el xabià David Ferrer (3), quatre cops finalista, que vol treure's l'espina clavada de les dues últimes edicions, en què ha cedit tot just començar. Se les haurà amb Montañés.

També debutarà el francès Jo-Wilfried Tsonga contra el català Marcel Granollers. El vencedor jugarà els vuitens contra Tommy Robredo (7), que ahir va signar el doblet català amb un triomf còmode contra el kazakh Mikhail Kukuixkin per 6-3 i 6-2. L'olotí va saber canviar les altures de la bola i va desactivar els cops plans del rival.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)